• Compartir

L’amor o una bona mala idea

Xevi Freixa
29 d'agost de 2017

El problema no el tens quan no t’estimen, el tens quan t’estimen. Quan les papallones et fan pessigolles a l’estomac però alhora també te’l poden fer explotar.

Així és com entenem la cançó “When He Sees Me”, del musical Waitress (Sara Bareilles i Jessie Nelson, 2016). El personatge de la peça s’enfronta a una cita a cegues i allò que al principi semblava por de no agradar, acaba sent por d’agradar:

 

 

Però aquesta no és la història d’amor principal de Waitress. La protagonista, la Jenna, interpretada per Jessie Mueller, té un matrimoni infernal i decideix començar un afer amb el seu ginecòleg, encarnat per Drew Gehling.

Un dels seus duets, “Bad Idea”, crida l’atenció pel punt d’inseguretat que mostren els personatges, la resistència a petonejar-se que s’autoimposen i els moments maldestres, com quan el doctor es treu la bata amb passió però no se’n surt:

 

 

Com diu la cançó, el que estan a punt de fer és una mala idea, però quina bona mala idea! I això lliga amb el missatge de la primera cançó i, en definitiva, amb l’ambivalència de la paraula amor, que de vegades vol dir felicitat però d’altres, pena.

Per acabar, us recomanem la cançó “She Used To Be Mine”, ja que parlar de Waitress sense fer-hi referència és tot un crim:

 

  • Compartir