• Compartir

L’alternativa als còctels: els mocktails

21 de juliol de 2023

Els “mocktails” són begudes dissenyades per a semblar còctels, però sense contenir alcohol. Aquestes begudes estan especialment pensades per a aquelles persones que per alguna raó (embaràs, conducció o simplement una decisió personal) no volen o no poden consumir alcohol. 
Hi ha moltes combinacions creatives que es poden provar i que resulten una excel·lent opció per a gaudir d’una beguda refrescant, sense perill d’agafar el cotxe.

El concepte de mocktails té una llarga història, ja que hi ha registres de begudes no alcohòliques o “còctels sense alcohol” que daten del segle XIX. Aquestes begudes es van fer populars durant la prohibició als Estats Units de venda i consum d’alcohol d’entre 1920 i 1933.

La seva popularitat ha augmentat molt en les darreres dècades gràcies a la creixent consciència sobre la salut i el benestar. Molts bars i restaurants ja ofereixen opcions de mocktails elaborats amb ingredients creatius i sofisticats que fan que aquestes begudes siguin igualment atractives i delicioses per a tothom.

Alguns dels mocktails més coneguts són:

Virgin Mojito: La versió sense alcohol del clàssic mojito, que incorpora menta, llimona, sucre i soda per a crear una beguda refrescant.

Nojito: És una variant del Daiquiri, elaborat amb suc de llimona, suc de llima i sucre de canya.

Shirley Temple: Una beguda dolça que combina refresc de llimona amb granadina i escuma de llima.

Pinya Colada sense alcohol: Una versió no alcohòlica del conegut còctel tropical, que incorpora suc de pinya, llet de coco i gel.

Mocktail de margaridaAmb gust de margarida, però sense tequila. Es fa amb suc de llimona, suc d’aranja i una mica de xarop d’agave.

Bellini sense alcohol: Una opció no alcohòlica del còctel italià, que suc de préssec amb suc de llimona i soda.

Virgin Mary: Una variant del Bloody Mary, que utilitza suc de tomàquet, suc de llimona, salsa Worcestershire, salsa Tabasco, sal i pebre.

  • Compartir