• Compartir

Laia, una maga que s’ha fet gran

27 de gener de 2023

La tarda de màgia amb Nits de Genis a Can Costa va ser un dels actes de la festa major d’hivern de Taradell més multitudinaris. Entre el cartell de joves mags que van aixecar els forts aplaudiments del públic hi havia la taradellenca Laia Baulenas, coneguda popularment com a Maga Game. Ella porta des dels 8 anys fent màgia i Taradell l’ha vist créixer en diverses ocasions i ha vist com la seva màgia evolucionava. Ara, amb 19 anys, enceta un nou pas en la seva carrera professional. En primer lloc el seu nom artístic serà Laia amb l’objectiu “d’arribar a més públic, amb un nom més potent, precís i fort”. L’altre canvi és l’especialització que ha fet en una de les branques de la màgia basada en màscares: “És una especialització xinesa, que s’ha fet poc, i que estic intentat portar aquí més modernitzada”.

Al llarg d’aquests deu anys ha actuat a diversos escenaris catalans, però també de l’Estat i a Europa. Entre d’altres, l’any passat va participar al Festival Internacional de San Marino, on va rebre el premi del jurat jove. Una de les peculiaritats de Baulenas és que és autodidacta. Ho ha estat des del principi amb moltes hores de dedicació que s’han convertit en el seu hobby però també en la seva feina, que a més a més combina amb els estudis d’Il·lustració a Barcelona. Dels seus espectacles, tal com es va poder veure dissabte a Can Costa, en destaca que són molt visuals per tal que la màgia arribi als espectadors en una gran posada en escena que captiva a cada una de les persones del públic. I potser més quan jugues a casa: “Et fa feliç quan veus les cares de sorpresa de la gent”. A banda de Taradell, Baulenas té previst una actuació a Tossa i està pendent de tornar a Itàlia.

Porta deu anys fent màgia i no se’n cansa. De fet, vol anar a més. Com tot, la seva màgia ha evolucionat i alhora li ha permès conèixer nova gent que l’han ajudada a fer-se gran també en la màgia i en el món de l’il·lusionisme. Envoltada d’amics, dissabte es va posar a prova davant dels seus veïns, que van gaudir d’una gala amb Vadim, Elena, Ramó, Christian Cooker i Aleix Ferrer, a més de la Laia, joves promeses que van demostrar que la màgia està evolucionant. La idea de fer aquesta gala va sorgir “d’un grup d’amics amb la idea de repetir la proposta que vam fer fa uns anys, però després des de l’Ajuntament se’ns va proposar fer-ho per la festa major”.

I així va ser com l’escenari de Can Costa es va omplir de números i sorpreses. Perquè té clar que “la màgia és allò més sincer del món: diu que t’enganyarà i t’enganya”. Segur que molts encara continuen rumiant com la Laia i la resta s’ho van fer.

Baulenas, com a maga Game, l’estiu de 2015

Amb només 12 anys

Els lectors d’EL 9 NOU van descobrir la Maga Game l’estiu de 2015, quan amb 12 anys ja va omplir de gom a gom la plaça de les Eres de Taradell per veure-la actuar. En realitat, ja havia començat tres anys abans, participant en un concurs de màgia durant les festes del carrer de Gurb, de Vic. Va obtenir la tercera posició, però el públic ja li va atorgar el premi popular.

  • Compartir