• Compartir

L’ACVic inicia la nova etapa parlant de cures

16 de febrer de 2024

Després de mig any de feina portes endins, Caterina Almirall ha presentat la seva proposta per a la direcció d’ACVic, Centre d’Arts Contemporànies, al mateix temps que s’inaugura la primera de les exposicions que ha comissariat. A partir d’aquest dissabte al migdia i fins al 27 d’abril es podrà visitar “Estructures de suport per a criatures vulnerables”, on els treballs de set artistes en diferents disciplines conflueixen en un discurs sobre les cures.

Aquesta serà una de les línies mestres de Caterina Almirall. “Les pràctiques de l’art contemporani són una cosa viva, i la vida la volem posar al centre”, va explicar en la presentació del programa per als dos anys de direcció (prorrogables per dos més). Almirall vol “transcendir els límits de l’ACVic” per buscar no només “els públics que ja estan consolidats sinó els nous, amb propostes que també tindran presents qüestions com “l’ecologia i l’ecofeminitat”.

Bet Piella, regidora de Cultura de l’Ajuntament, va refermar l’objectiu de “trencar la barrera” que l’art contemporani representa encara per a una part dels consumidors de cultura: “La ciutadania s’ha fet molt seus equipaments com L’Atlàntida i la Biblioteca Pilarin Bayés però encara no som prou conscients de la importància de tenir l’ACVic”, explica. Almirall va ser escollida en un concurs públic per a la direcció de l’equipament que es va separar de dos altres convocatòries, la de gerència i la de serveis educatius. Totes dues les va guanyar H, Associació per a les Arts Contemporànies, i continuaran tenint Maite Palomo i Bruna Dinarès, respectivament, com a responsables. Respecte al programa pedagògic, Almirall va dir que “el que passi a la sala d’exposicions i l’activitat educativa s’han de retroalimentar”.

  • Compartir