• Compartir

‘La primera purga: La noche de las bestias’, de Gerard McMurray

Joan Salvany
30 de juliol de 2018

Per mantenir durant tot l’any la taxa de criminalitat per sota de l’1%, els Nous Pares Fundadors d’Amèrica s’han proposat posar a prova una teoria sociològica que diu que, si es dona a la gent una nit a l’any per treure tota la ràbia i agressivitat continguda, la resta del temps es comportaran civilitzadament. La primera edició d’aquesta Purga, on fins i tot l’homicidi està permès, no tardarà a escampar-se de l’entorn tancat d’estudi fins a tots els racons del país. Convertida en una de les sagues de terror de més èxit dels últims anys, la Purga celebra la seva macabra quarta edició.

En aquesta ocasió, el creador de la franquícia, James DeMonaco, es dedica a feines de guionista i productor i cedeix la cadira de director a Gerard McMurray (Burning Sands), que en el seu segon llargmetratge munta una preqüela que porta l’espectador a l’origen d’aquesta violenta tradició en la qual, durant 12 hores, qualsevol crim, fins i tot l’assassinat, està permès. L’acció i la tensió conviuen amb inquietants psicòpates emmascarats, marca de la casa, en una cinta que, un cop més, no està exempta de crítica social sobre la profunda esquerda econòmica entre la classe alta i la població més desafavorida de l’Amèrica actual.

La guanyadora d’un Oscar Marisa Tomei (Spider-Man: Homecoming) interpreta la ideòloga d’aquest experiment sociològic que no trigarà a escapar-se del seu control, en aquesta última seqüela cinematogràfica abans de la seva transformació en sèrie de televisió. Completen el repartiment Y’Lan Noel (House of Another), Steve Harris (12 trampas) i Lex Scott Davis.

  • Compartir