• Compartir

La joventut que s’acaba

EL 9 NOU
4 d'octubre de 2016

Avui us recomanaem un clàssic que aquest any ha fet 20 anys. Beautiful Girls, dirigida per Ted Damme, i protagonitzada per un munt d’actors coneguts –tots de la mateixa quinta–, com Uma Thurman, Matt Dillon, Timothy Hutton, Martha Plimpton, Michael Rapaport, Lauren Holly, Mira Sorvino i una encantadora Natalie Portman, que quan va fer la pel·lícula tenia només 11 anys i tothom en va quedar enamorat.

Ens explica la història de Willy Conway (Timothy Hutton), un pianista de 29 anys que viatja a la seva ciutat natal per acudir a la celebració d’una festa en què es reuniran tots els alumnes que, en la seva època, van anar junts a l’institut. Allà tindrà temps per reflexionar sobre el seu futur i sobre la joventut que s’acaba. Willie es retrobarà amb tots els seus amics de l’escola i els seus respectius problemes amorosos.

El dilema que té al davant no és fàcil: ser pianista o representant de vendes. Alhora, Willie reconsidera la seva relació amb la seva nòvia, Tracy, a causa de la influència de la seva veïna de 13 anys, Marty, de la qual Willie s’enamora.

La crítica la va deixar molt bé, sobretot pels seus diàlegs àcids però amb gràcia i pel treball dels actors que formen part de la pel·lícula. No hi ha cap crítica que es descuidi de deixar pels núvols el gran descobriment: Natalie Portman.

Menció especial també mereix la banda sonora, amb un dels punts culminants del film quan tots junt canten el “Sweet Caroline, que sentim de fons, de Neil Diamond.

Podríem dir que és la millor pel·lícula de Ted Damme, un director a qui si li preveia una llarga carrera però que va morir l’any 2002 amb només 38 anys per un atac de cor quan jugava a bàsquet per un atac de cor.

 

  • Compartir