La Garriga celebra la 12a edició de les Jornades Modernistes
  • Compartir

La Garriga celebra la 12a edició de les Jornades Modernistes

13 d'octubre de 2023

La Garriga celebrarà aquest cap de setmana la 12a edició de les Jornades Modernistes. Una cita que mostrarà el patrimoni modernista del municipi a través de rutes teatralitzades per la població, visites guiades en espais emblemàtics, desfilades de moda, mercats artesanals i activitats familiars.

La gran novetat d’enguany és l’obertura del Passeig com un dels espais centrals de la mostra. “El Passeig és per on solia passejar-se la burgesia durant els dies del modernisme d’estiueig, però en canvi no ha estat mai present a les Jornades. Enguany hem volgut que sigui el protagonista”, destaca Núria Prats, presidenta de l’associació La Garriga Modernista.

Participants a les jornades de l’any 2021, amb mascareta arran de la pandèmia/Griselda Escrigas

Una mostra d’aquesta nova aposta pel Passeig és el sopar popular que s’hi farà divendres a partir de 3/4 de 9 del vespre, que substitueix el sopar de gala que solia fer-se en passades edicions al balneari Termes La Garriga.

En acabat hi haurà una sessió de ball amb el grup La Puntual Folk. “Les Jornades Modernistes serveixen per donar a conèixer tot un patrimoni que al seu dia va canviar la fesomia de la Garriga. Amb aquest sopar, el que aconseguirem és mostrar com eren les festes populars d’aquella època”, apunta el regidor de Turisme, Àlex Valiente.

Una altra de les novetats d’enguany serà la passejada modernista que es farà dissabte a les 12 del migdia i que sortirà des de la plaça de Can Dachs. Els participants portaran indumentària d’estètica modernista, i simularan els passejos que solia fer la colònia d’estiuejants per lluir el seu estatus i condició social.

Aquesta activitat complementa la Desfilada Modernista, un dels clàssics del programa, que es farà diumenge a 2/4 d’1 del migdia a la plaça de l’Església. Les Jornades s’acabaran el mateix diumenge a la tarda amb l’itinerari guiat “El modernisme de la burgesia”.

Una imatge de les jornades de l’any 2019/JULIÁN VÀZQUEZ

Festes del bosc

D’altra banda, la casa modernista de Can Ramos, seu de la Fundació Universitària Martí l’Humà (FUHM), acollirà diumenge al matí la 5a edició de les Festes del Bosc.

Començaran a les 10 amb una conferència sobre el modernisme a Catalunya a càrrec d’Anna González. També s’hi farà un concert de cançons d’època amb la Coral Flors de Tardor, i el duet de violí i guitarra Diode interpretarà un repertori inspirat en el centenari del Cançoner Popular de Catalunya.

Finalment, l’Agrupació Sardanista de la Garriga farà una ballada de sardanes dissabte a les 5 de la tarda als jardins de l’Asil Hospital. L’acte commemorarà el centenari de la fundació del Foment de la Sardana de la Garriga, i inclourà peces que es van interpretar el 1923 a la primera audició del Foment.

  • Compartir