La Garriga, Canovelles, Sant Antoni de Vilamajor i Santa Eulàlia viuran les Caramelles
  • Compartir

La Garriga, Canovelles, Sant Antoni de Vilamajor i Santa Eulàlia viuran les Caramelles

27 de març de 2024

La Societat Coral L’Aliança, de la Garriga, i la Societat Coral Lo Rossinyol, de Sant Antoni de Vilamajor, estan acabant d’ultimar els preparatius per tornar a cantar Caramelles durant el cap de setmana de Pasqua.

A la Garriga, les cantades es faran dissabte i diumenge, i a Sant Antoni es faran només diumenge. Els cantaires de l’Aliança, 25 en total, assagen en una de les sales de l’equipament municipal de Can Luna. Tots els membres de l’entitat són homes, seguint la tradició dels cors claverians.

La coral Lo Rossinyol, en canvi, és mixta i compta amb una vintena de cantaires que estan fent els últims assajos a les dependències del Patronat de Cultura.

“Cantem per preservar la tradició. No volem que es perdin les caramelles, perquè són una cosa molt bonica i molt nostrada. Ens hem adonat que hi ha gent que ni tan sols sap què són, la qual cosa ens entristeix una mica. Per això ens cal donar-les a conèixer. A més, ens ho passem molt bé cantant, tant als assajos com a l’hora de sortir al carrer. Ni tan sols tenim cap persona que faci les funcions de direcció, perquè no som un cor professional sinó que ens ajuntem per gaudir de la música i del cant”, explica Dolors Guardi, de Lo Rossinyol.

“Es tracta de mantenir viva una tradició que ens sentim nostra, i que volem continuar preservant i transmetent”, coincideix Jordi Oliveras, de l’Aliança.

Una assaig de la Societat Coral Lo Rossinyol/Julián Vázquez

Els cantaires de la Garriga faran una primera ronda pel centre del municipi dissabte a la tarda. La primera cantada serà al davant de l’Asil Hospital, on començarà una ruta que els portarà per indrets emblemàtics de la població.

“Cantarem en cases particulars i espais privats on se’ns ha demanat que ho fem, però també al davant d’espais públics molt coneguts, sempre a peu de carrer, tal com marca la tradició”, avança Oliveras, qui destaca que “les caramelles d’aquest any s’emmarquen dins dels actes del bicentenari del naixement de Josep Anselm Clavé”.

La segona cantada de caramelles de l’Aliança es farà diumenge al matí i començarà al santuari de Puiggraciós. “Cantarem a 3/4 de 10, just abans que comenci la missa de Pasqua. En acabat, baixarem al poble i recorrerem els barris de Santa Rita i de Sant Roc, fent aturades en diferents punts per cantar-hi. Acabarem pels volts de la 1 del migdia a la plaça de l’Església”, explica Oliveras.

El mateix diumenge a la tarda es farà una última ruta per domicilis privats de la Garriga, i en acabat faran una darrera cantada al casal d’avis L’Esplai. Dilluns, els membres de la coral tancaran els actes de Pasqua amb un dinar de germanor.

Lo Rossinyol cantarà a diferents punts del nucli urbà de Sant Antoni

Lo Rossinyol cantarà diumenge al matí en diferents punts del nucli urbà de Sant Antoni de Vilamajor. “Començarem a les 9 davant de l’ajuntament i farem ruta fins al forn Ninot del carrer Nou, on durem a terme una última cantada pels volts de les 2 del migdia. Pel camí, ens aturarem davant d’espais com la pastisseria Sant Llehí, la llibreria Mayol o la pizzeria El Sui. Totes les cantades les farem a peu de carrer”, avança Guardi.

Una altra població vallesana on s’està preparant una cantada de caramelles és Canovelles, on la tradició marca que s’ha de dur a terme el primer cap de setmana després de l’Aplec del municipi, que té lloc durant el dilluns de Pasqua.

“Ja hem fet alguns assajos i ens estem preparant amb moltes ganes. És un moment molt bonic, i és una tradició que no volem que es perdi”, explica Román Marín, president de la coral Rosa de Bardissa, que des de fa més de 25 anys s’encarrega d’organitzar la cantada.

Enguany, les caramelles de Canovelles es cantaran els dies 6 i 7 d’abril. Dissabte al matí, una quinzena de cantaires de l’entitat recorreran els carrers de la Barriada Nova i faran aturada en diferents punts. “Aprofitarem el dissabte, que és quan els comerços són oberts, per cantar en una part del poble on hi ha moltes botigues i on per tant hi haurà gent al carrer”, avança Marín.

Diumenge al matí es farà una segona ruta, en aquest cas per diferents masies del terme municipal de Canovelles. “Anirem a visitar diferents cases de pagès on se’ns ha demanat que cantem”, afegeix el president de l’entitat. La coral Rosa de Bardissa també participarà dilluns en la missa en honor de la verge de Bellulla que es farà a l’església de Sant Fèlix durant l’Aplec de Canovelles.

A Santa Eulàlia, hi haurà cantada diumenge a 2/4 d’1 a la plaça de l’Església i dilluns a les 10 per diversos carrers.

  • Compartir