La Fira dels Torrons de Llinars creix i arriba a les 80 parades
  • Compartir

La Fira dels Torrons de Llinars creix i arriba a les 80 parades

1 de desembre de 2023

El Castell Nou de Llinars acollirà aquest cap de setmana la 27a edició de la Fira dels Torrons, una cita consolidada i obligada en el calendari nadalenc i en constant creixement en qualitat i quantitat.

La Fira està creixent en participació de paradistes, i passa de les 70 parades de l’any passat a 80, quedant-se moltes sense poder participar, i també creixent en els torronaires, de 5 a 7 d’aquest any.

Les parades es repartiran pels voltants del Castell Nou i en l’edició d’enguany, també en el pati d’armes.

Com sempre, la Fira dels Torrons aposta pels productes de proximitat, ecològics i artesanals i pel comerç local. Durant els dos dies hi haurà una àmplia oferta d’activitats, actes i tallers familiars que es faran en el parc de la Serradora, a més d’un maridatge de vins i torrons i un taller per a majors de 16 anys que es faran a la Sala Noble del Castell.

La senyora Neula i el senyor Ganxet en la fira de l’any passat/Griselda Escrigas


Dissabte a 2/4 de 7 de la tarda arribaran a la Fira la Sra. Neula i el Sr. Galet per fer la rebuda del Nadal. També hi haurà una zona de foodtraks i unes zones amb fogueres que tenen molt bona acollida. La Fira acabarà amb un brou amb pilotes.

Inicialment la Fira dels Torrons es feia a la plaça dels Països Catalans de Llinars, però amb la pandèmia es va traslladar als voltants del Castell Nou. Un trasllat que ha portat un creixement en el nombre de visitants, que ha passat a ser d’entre 5.000 i 6.000 a prop de 10.000 de la darrera edició.

El regidor de Promoció Econòmica, Joan Ramon, destaca els salts qualitatius i quantitatius que ha experimentat la Fira. “S’està creixent de forma controlada, amb equilibri”, diu Ramon, que aposta per “un creixement ordenat de paradistes i visitants, fer-ho d’una forma sostenible i amb una oferta interessant”. La Fira “ha de permetre que el nom de Llinars es conegui”, apunta el regidor

Darrere de la Fira dels Torrons hi ha un projecte social d’inclusió, integració, educació i sostenibilitat, col·laborant amb fundacions i associacions compromeses amb la inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat intel·lectual, com la Fundació Baix Montseny i l’Associació Naturalistes del Montnegre i la Tordera.

Més activitats

El programa de la fira inclou la 29a Caminada Popular del Centre Excursionista de Llinars, que es farà diumenge i que serveix per conèixer una part de l’entorn de Llinars i del Parc Natural del Montnegre i el Corredor, passant pel la Torrassa, l’ermita de Sant Sebastià i el Castell Vell.

El recorregut és circular i permet escollir entre dues opcions: un recorregut llarg d’uns 17 quilòmetres i un de més curt d’uns 12 quilòmetres. Aquest dimecres a la nit ja hi havia 575 inscrits.

Tampoc faltarà el Bon Nadal des de l’aire, un projecte coordinat per Jesús Costa i aquest any també Albert Valentí, que omple carrers i places amb més de 100 banderoles pintades pels centres educatius de Llinars, residències de gent gran, cursos de pintura i dibuix de Can Lletres i pintors del Montseny.

Aquest any la temàtica és “Llinars i el nostre entorn natural”. Va néixer el 2012 de la iniciativa de Costa i a través de l’àrea d’educació de l‘Ajuntament.

  • Compartir