• Compartir

La Fira de l’Avet d’Espinelves arriba a la 41a edició

2 de desembre de 2022

Ha esdevingut un clàssic. Espinelves es tornarà a convertir, durant nou dies, en la capital catalana dels avets de Nadal. La Fira de l’Avet, que arriba a la 41a edició, ha esdevingut un dels grans reclams turístics pel pont de la Puríssima, i a partir d’aquest dissabte el poble ja espera multituds.

El programa recupera “la plena normalitat”, apunta l’alcalde, Joan Manuel Claveria. Fins i tot surt reforçat amb alguna nova proposta familiar o una oportuna exposició de caganers, a càrrec dels Amics del Caganer. També hi haurà una exposició d’aquarel·les de Jordi Casany, al Jovent Club, i una mostra fotogràfica de Dolors Suy, al teatre.


La fira desplegarà una norantena llarga de parades d’avets i productes artesanals, repetint el sostre habitual dels millors anys. “Si el temps acompanya”, apunta l’alcalde, s’espera tornar a registrar els 75.000 visitants de l’any passat. El gruix principal “l’esperem els últims dies, quan coincidim amb el Mercat Medieval de Vic”, apunta. L’any passat es van vendre entre 3.000 i 3.500 avets. Els dissabtes i festius la fira funcionarà de les 10 del matí a 2/4 de 8 del vespre; la resta de dies, de les 10 del matí a les 5 de la tarda.

La inauguració tindrà lloc aquest dissabte, a les 12 del migdia, amb la presència de Josep Costa, exvicepresident del Parlament per Junts. També es lliurarà l’Avet d’Or a l’actor i presentador Quim Masferrer, que precisament va dedicar a Espinelves un dels seus programes d’El foraster.

I Ripoll viu una nova edició de la Fira de Nadal

L’acte simbòlic d’encesa de llums de Nadal, aquest divendres a partir de les 6 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament –que acabarà a la plaça de la Lira amb una xocolatada–, servirà de preàmbul d’una nova edició de la Fira de Nadal, que arrenca aquest dissabte i s’allargarà fins dimarts.

La Fira de Nadal i de la Joguina Artesana de Ripoll es presenta novament amb ànim renovador, canviant la ubicació habitual de la plaça de l’Ajuntament per les places i el carrer més cèntrics del barri vell, i ampliant en un dia el seu calendari. La inauguració de dissabte a les 11 del matí donarà el tret de sortida a quatre jornades on els productes nadalencs, gastronòmics i d’artesania es combinarà amb les joguines artesanes i atraccions ecològiques i inflables. Les places de Sant Eudald, Gran, la Lira, Llibertat i el carrer Sant Pere acolliran un recinte firal que ha generat crítiques dels comerciants del mercat setmanal, que dissabte hauran de canviar la seva ubicació pel passeig de Sant Joan.


Patges acompanyats de camells passejaran puntualment per la fira, i tindran un campament reial a la casa pairal de Can Vaquer, que torna a col·laborar amb l’Ajuntament després d’acollir de nou la trobada entre els nuvis del Casament a Pagès del maig. La fira també tindrà showrooms de comerços locals, concerts, desfilades de moda, balls en línia, zumba i country, narracions de contes, tallers infantils, cercaviles, sortejos, i cinquanta Mares i Pares Noel que hi arribaran en moto.

  • Compartir