• Compartir

La Fira d’Artesans omplirà Mollet amb un centenar de parades

15 de setembre de 2023

Mollet és a punt d’encetar la 39a edició de la Fira d’Artesans, que obrirà portes aquest divendres a les 6 de la tarda al voltant del carrer Portugal amb un total de 90 parades, 58 d’artesania i 32 d’alimentació. L’organització destaca que 25 d’aquestes parades s’incorporaran per primer cop a la mostra en aquesta edició. La majoria de paradistes provenen d’arreu de Catalunya, tot i que també n’hi ha de les Illes Balears i de Madrid. De Mollet n’hi ha 12 en total, 8 dedicats a l’artesania i 4 més a l’alimentació.

Una altra novetat d’enguany és la recuperació del carrer de Can Pacià com a part del recinte firal. La resta de parades se situaran als carrers Portugal, Sol i Bartomeu Robert. Entre els productes que es podran trobar a la mostra hi ha ceràmica, porcellana, papereria, marroquineria, seda, fusta, joieria i espelmes, entre d’altres. Quant als productes gastronòmics, s’hi podran trobar olis, mel, fruits secs, torrons, pa, dolços, vins, embotits, anxoves o formatges.

La inauguració oficial de la fira la faran les autoritats locals aquest mateix divendres a les 7 de la tarda al Centre Cultural La Marineta, que durant tot el cap de setmana acollirà l’exposició “Collita”, centrada en els àmbits de l’escultura i la cistelleria. El recinte firal romandrà obert fins diumenge a les 10 de la nit. Durant el decurs de la mostra es faran diverses activitats complementàries com ara tallers, concerts o exhibicions de cultura popular i tradicional.

Divendres a les 9 del vespre es farà una sardinada a la plaça de l’Artesania, seguida d’una sessió de ball amb el grup Xarop de Nit. Dissabte a les 10 del matí, el Centre Cultural La Marineta acollirà un taller de cistelleria a càrrec de la cistellera Mònica Guilera. A 2/4 d’11 es farà una xocolatada a la plaça de l’Artesania, que paral·lelament acollirà tallers artesanals per a infants de maquillatge, robots amb taps de suro reciclat i encens natural. A les 6 de la tarda hi haurà un taller de castells amb els Castellers de Mollet al carrer de Can Pacià, i tot seguit una actuació del Centre Cultural Recreativo Aragonés a la plaça de l’Artesania. A les 8 del vespre es farà una trobada de tabals, i a 2/4 d’11 de la nit un ball de gralles amb la música de Canya d’Or.

Imatge d’una edició passada de la fira

Diumenge a les 11 hi haurà una cercavila per l’entorn de la fira amb les figures de la colla dels Gegants de Mollet i els capgrossos de la Fira d’Artesans, Tòful i Dinga. A les 12 del migdia actuaran els Castellers a la plaça de l’Artesania. El mateix diumenge a la tarda, una actuació del Centro Cultural Andaluz a la mateixa plaça, una audició de sardanes amb la cobla Els Lluïsos de Taradell al parc de les Pruneres, i una cantada d’havaneres a càrrec del grup Els Americanus novament a la plaça de l’artesania, tancaran el programa de la Fira d’Artesans.

  • Compartir