• Compartir

La Festa del Bolet de Seva celebra la seva 25a edició amb el concert de The Tyets com a preàmbul

6 d'octubre de 2023

El 10 d’octubre de 1998 Seva estrenava una Festa del Bolet, i aquella primera edició, per sorpresa de molts, ja va desbordar el poble amb més de 8.000 visitants. Aquest diumenge la festa arriba a la 25a edició convertida en una de les grans fires de referència del sector. Hi hagi o no hi hagi bolets –la temporada pinta malament– el seu poder d’atracció no defalleix i tornarà a atraure milers de visitants.

“Està molt consolidada, ja no a la comarca sinó a tot el país”, assegura l’actual alcalde, Pol Barnils, que reivindica el caràcter de “festa” que sempre ha tingut la proposta. Al nucli antic s’hi desplegaran un total de 54 parades, xifra que ja fa anys que va tocar sostre. “Cada any hi ha molts firaires que voldrien ser-hi i els hem de dir que no perquè no podem créixer més”, reconeix Barnils. En aquest sentit, “intentem donar prioritat a les empreses locals i als productes de proximitat”.

Al costat de l’activitat firal, el programa tornarà a desplegar un ampli ventall d’activitats, tallers i espectacles de carrer pensats per amenitzar un públic familiar. No hi faltaran les habituals sortides guiades per buscar bolets (a les 9 i a 2/4 de 12); la gran exposició micològica a la plaça de l’Església, o el tradicional concurs de bolets, amb premis per a la cistella més gran, la que tingui més varietat o la més ben presentada. Altres actes per prendre nota són una demostració de cuina amb bolets amb Carme Vilarrasa, un taller d’identificació de bolets o l’exposició de cotxes clàssics, entre els quals una antiga ambulància de Seva.

The Tyets, el preàmbul d’èxit per commemorar l’aniversari

La Festa del Bolet ha volgut commemorar el 25è aniversari portant, dissabte, un dels grups de moda del panorama musical català. Es tracta de l’actuació dels The Tyets (a la foto, al Cabró Rock). Serà a les 8 del vespre, a la pista poliesportiva –que es perimetrarà per a l’ocasió, a més d’habilitar un aparcament a la ronda de Josep Pla–. Les entrades estan exhaurides des de fa dies. L’aforament és de 1.800 persones. En la venda anticipada es va donar prioritat als veïns del poble. “Aquest concert també volia ser un regal per a ells”, apunta l’alcalde.

A banda del concert de dissabte dels The Tyets, la celebració del 25è aniversari es completarà, durant tot el cap de setmana, amb la realització d’una pintura mural commemorativa en una de les façanes del centre històric.

  • Compartir