• Compartir

La 3a Fira de la Tòfona d’Estiu de Centelles es concentrarà en la tarda i nit de dissabte

7 de juliol de 2023

Centelles vol seguir marcant camí pel que fa a la difusió del món de la tòfona, i a més de la consolidada Fira de la Tòfona d’hivern, pel desembre, arriba la 3a edició de la Fira de la Tòfona d’Estiu. Enguany només tindrà activitats dissabte a la tarda i nit i, com a novetat, es trasllada al Pla del Mestre per les obres a la zona del Palau Comtal i la plaça Major.

Segons va explicar durant la presentació el regidor de Promoció Econòmica, Josep Arisa, el motiu de concentrar la festa és meteorològic: “El temps que es preveu, molt calorós, fa que hàgim pres aquesta decisió”. Entre les 6 de la tarda i les 11 de la nit es podrà comprar i degustar tòfones d’estiu. Hi haurà una activitat infantil, amb molt bona acollida l’any passat, conduïda per Fina Vila, que consisteix a buscar, trobar i conèixer la tòfona estiuenca. A les 6 hi haurà un taller de pastisseria de la centellenca Sènia Villalustre, del col·lectiu Taula Dolça, i a partir de les 7, un taller de cuina amb degustació amb Jordi Coromina, del restaurant L’Horta de Tavertet, que presentarà la campanya gastronòmica de la tòfona d’estiu del col·lectiu Osona Cuina. Pel que fa a les activitats musicals hi haurà concerts amb Laura Cruells i Jordi Ginesta i Zonarkaos, a banda d’un artista convidat que serà una sorpresa. Nou restaurants s’han apuntat a la menja de tòfona d’estiu.

Per l’alcalde, Josep Paré, amb aquesta segona fira “volem donar a conèixer aquest producte de la tòfona d’estiu i, a la vegada, promocionar el poble de Centelles”. Fina Vila va destacar que la tòfona blanca “ja era coneguda per les classes adinerades i és més suau i fresca que la negra i és una bona manera d’entrar en el consum de la tòfona en general”. En aquesta línia, els cuiners Cesc Molera i Jordi Parareda van recalcar que aquesta tòfona estiuenca és una gran desconeguda “que cal donar a conèixer i és un producte molt interessant”. La temporada de la tòfona d’estiu va començar l’1 de maig i acabarà el proper 15 d’agost.

  • Compartir