• Compartir

La 27a Fira de l’Arbre i la Natura de Muntanyola es reforça

8 de març de 2024

La Fira de l’Arbre i la Natura de Muntanyola arriba aquest diumenge a la 27a edició amb renovada empenta. El reforç de les propostes culturals i, sobretot, el canvi d’ubicació confien a donar “aire fresc” a una de les propostes històriques del calendari firal de la comarca.

Després de superar el quart de segle, l’alcalde, Carles Morera, ja havia apuntat la voluntat d’afrontar, com més aviat millor, un replantejament de la fira, nascuda l’any 1996, per “no deixar-la morir”. I enguany “s’han alineat diferents factors” que han permès abordar aquesta “renovació total”.

El canvi més notable és el seu trasllat. L’esplanada de l’església de Sant Quirze i Santa Julita “era un entorn preciós, però molt gran i, a vegades, una mica dispers i massa ventós”, apunta Morera. A més, restaven sempre pendents de la meteorologia. Per això, la fira s’ha reubicat a la zona esportiva, on disposen tant del pavelló com de l’escola com a espais a cobert en cas de pluja, “i això ens dona molta tranquil·litat”. L’inici imminent de les obres de consolidació dels sostres de la rectoria, amb l’acordonament del seu entorn immediat, ha estat un altre factor que ha aconsellat aquest canvi d’emplaçament. Això sí, l’esplanada que fins ara acollia la fira servirà com a aparcament dels visitants, que es podran desplaçar fins a la zona esportiva amb un servei de trenet, per evitar col·lapsar els carrers de l’entorn de la zona esportiva.

L’altra gran novetat de la programació serà un reforç de l’oferta cultural. Destaca el concert que oferirà Arnau Tordera a 1/4 de 2 del migdia, precisament dins el pati de l’escola. Hi portarà el seu espectacle El joglar, en què homenatja la figura de mossèn Cinto Verdaguer. També hi haurà un espectacle de titelles, a càrrec de Cacauet Teatre (a les 11); una proposta de teatre de carrer amb les girafes de Xirriqueteula Teatre (a 2/4 d’11 i a 2/4 d’1), o una sessió de contes ambulants amb Jaume Barri. No hi faltaran alguns clàssics, com l’exhibició de gossos d’atura, enguany amb les cabres d’en Peyu; la mostra d’habilitats artístiques amb motoserra; un tastet de maquinària agrícola, o el servei de tirolina i d’inflables per als menuts.

L’espai firal, pròpiament, comptarà amb unes 25 parades d’alimentació i artesania, que funcionaran durant la matinal. Com a preàmbul, aquest divendres, a les 7 del vespre a la sala polivalent, hi haurà una xerrada-col·loqui sobre l’estat dels boscos i la sequera, a càrrec de Laia Grisell, professora de l’Escola Quintanes.

  • Compartir