• Compartir

Keramik, la festa d’experiències amb fang

31 de maig de 2024

Aquest dissabte Sant Julià torna a enfangar-se amb el Keramik, una festa que gira al voltant de diferents experiències amb fang, amb un format participatiu i sensorial per apropar la ceràmica a tots els públics. Es tracta de la tercera edició d’aquest nou format, hereu de l’anterior Fira del Tupí, que havia viscut 11 edicions abans de la pandèmia. En previsió de pluja, però, en lloc de l’escenari habitual, el parc de les Set Fonts, totes les activitats es traslladaran al pavelló.

Durant tota la jornada s’han programat diferents tallers i activitats relacionades amb el fang, tant per a infants com per a adults, des d’elaboració de safates i bols fins a ceràmica a cegues, trepitja fang, taller de titelles o massatges amb fang. No hi faltaran l’estesa d’artesans ceramistes i institucions que exposaran i vendran al públic la seva obra. Entre les propostes, al migdia es projectarà un dels documentals de Mans destres, centrat en els ceramistes folguerolencs Pep Madrenas i Jan Madrenas, que també participaran en un col·loqui i presentaran l’exposició “Foc al batan”.

Un dels epicentres del programa tornarà a ser la proposta “Torneja’t”, de 5 a 7 de la tarda, en què es podrà viure l’experiència de practicar amb torn ceràmic. Una master class estarà dirigida pel mateix Jan Madrenas i amenitzada pel comunicador i presentador manlleuenc Llucià Ferrer. La tradició terrissaire de Sant Julià hi serà present amb Salvador Capdevila, fill de Joan Capdevila, considerat l’últim terrisser de Vilatorta, que farà una demostració de fer peces amb el torn de peu.

Amb la idea que la gent passi tot el dia al parc i gaudeixi de l’entorn i de les activitats, es podrà menjar a la zona de food trucks i a la zona de pícnic. La jornada es clourà, a les 8 del vespre, amb un espectacle amb instruments de ceràmica com a protagonistes.

  • Compartir