• Compartir

Karima Ziali publica ‘Una oración sin dios’, la seva primera novel·la

26 de gener de 2024

La taradellenca Karima Ziali debuta en el món de l’escriptura amb Una oración sin dios, una novel·la que parla sobre la lluita en la construcció de la identitat. Ziali va arribar a Catalunya amb 3 anys, quan “encara hi havia molt poques famílies d’origen marroquí i menys de la zona del Rif”. Amb els seus pares i germans es van instal·lar al cap de poc a Taradell.

Llicenciada en Filosofia, va fer un màster per fer de professora de Secundària a València; va treballar en un projecte de bioconstrucció a Cantàbria; de professora de filosofia a Gran Canària, on també es va treure un màster en Investigació Antropològica, i actualment viu entre Granada –on està fent un doctorat sobre Estudis Migratoris– i Taradell. Té clar que “la carrera de Filosofia em va marcar”, i de fet a la seva primera novel·la hi trobem la figura d’un professor de filosofia (en Domènech) que orienta i ajuda en Morad, el protagonista de la novel·la, a arrencar-lo d’una ceguesa que li impedeix veure qui és i trobar el seu lloc en aquest món.

Un protagonista que és un jove barceloní d’origen rifeny que té entre 16 i 17 anys i que es troba en una etapa en la qual no sap situar-se en diferents espais: “Intento mostrar que la identitat no és mai única ni exclusiva, parlo de la sexualitat, de la família, de l’expulsió…”. De fet, Morad és com un mirall per a Ziali “pel context familiar on he crescut i per com la mare acaba influint sempre en les decisions. Hi ha moments en què les decisions han de ser individuals i normalment fan mal, ja que decidir és triar i en l’elecció sempre hi ha altres opcions que es queden als marges del camí pel qual seguim avançant”. Ziali, de 37 anys, realitza articles per a diverses revistes i ja està preparant una segona novel·la: “He trobat en l’escriptura el meu camp”.

  • Compartir