• Compartir

Karibú, la primera i la número 1

2 de juny de 2023

El primer gerent del Karibú va ser Santi Fusté. Amb motiu dels 25 anys de l’obertura del local, Fusté l’any 2006 rememorava a EL 9 NOU la trajectòria d’una discoteca que va marcar una època. El lema, en el moment que es va obrir, era “Karibú, la primera i la número u”. Era l’eslògan d’una falca publicitària que va deixar empremta. La locutava el mateix Fusté, que va estar al capdavant del local entre 1981 i 1984. “Van ser els anys daurats del Karibú”, deia aleshores Fusté.

La iniciativa va ser d’un grup d’empresaris de Granollers, encapçalats per Carles Riera i Salvador Amat, que regentaven la macrodiscoteca Sheila. Allà hi treballava Fusté. Li van proposar de fer un projecte similar a Osona. Es van mirar diversos emplaçaments i després de descartar-ne alguns, com un a les Masies de Voltregà, es van decantar pels Hostalets de Balenyà. Va obrir les portes el 15 de juliol de 1981.

Els primers temes van ser els pajaritos de Maria Jesús y su Acordeón o Antonio Flores i el seu Pongamos que hablo de Madrid, dues de les cançons de l’estiu d’aquell any. Els vinils de Bryan Adams, Blondie o Duran Duran es van fer un tip de rodar. Aleshores, a Osona, només hi havia una discoteca gran, el Danatela de Torelló. També funcionava el Comic’s de Sant Martí de Centelles. I al Lluçanès va obrir Liberty.

El Karibú va posar de moda sortir els divendres al vespre. Com que no hi havia l’hàbit de sortir es contractaven personatges famosos. Alaska, Crivillé o Martínez de la Rosa van ser algunes de les celebrities que van passar pel Karibú, la decoració floral de la qual, amb les clàssiques palmeres, es va encarregar a l’empresa de Marta Ferrusola, esposa de l’aleshores president de la Generalitat, Jordi Pujol.

  • Compartir