• Compartir

‘Jurassic World: El reino caído’ De J. A. Bayona

Joan Salvany
20 de juny de 2018

No entenc aquesta forma de promoció pobletana que manté que una pel·lícula de Spielberg l’ha personalitzat Bayona, que és un més que correcte i jove director (Lo imposible), però no Wilder, encara. Coneixent l’ombra allargada de Spielberg, no hauria dubtat ni un instant, si el realitzador no hagués interpretat el guió com calia, d’enviar-lo a casa.

Reconeguem que no enfonsa la sèrie, en el seu quart lliurament, però tampoc no l’eleva a cap excel·lència. Una pel·lícula de senyores bèsties que són dues en una. La primera amb illa, amb volcà amenaçador i tots els habitants d’aquí cap allà com la lava, i una segona, que és on ha d’encantar Bayona, amb la seva mansió luxosa, la seva nocturnitat gòtica, que no americana, i la sinistralitat que provoca un dinosaure patinant per la teulada i entrant a l’habitació del mai més com si fos Peter Pan.

Com passa amb tots els superherois, Batman, Superman, Hulk o Spiderman, que cavalquen junts a les pantalles, Jurassic World dona indicis clar que els dinosaures aviat interactuaran amb Indiana, ET, Monstres que en venen a veure, amics gegants ,terceres fases i altres fins ara únics protagonistes de la factoria Amblin.

Han passat tres anys des que Jurassic World va tancar les seves portes quan els dinosaures, fora de control, el van reduir a runa. Ara, el volcà que presideix l’illa Nublar ha entrat en erupció, i amenaça totes les criatures perhistòriques que sobreviuen a la jungla. Per intentar salvar-les, Owen i Claire lideraran una expedició a l’inestable lloc on descobriran una gran conspiració que podria desencadenar un perill sobre el món mai vist des de fa milions d’anys.

Quan semblava que el recorregut de la saga Park havia acabat, va arribar el World, reformulació de la saga iniciada pel clàssic de Steven Spielberg, per convertir-se en la quarta pel·lícula més taquillera de la història. Amb tot l’univers de cine expectant, Bayona substitueix Spielberg –esgotat de fer dues pel·lícules l’any– en una producció més ambiciosa, un blockbuster colossal. Jurassic World presenta noves i aterradores criatures, mentre porta el leitmotiv de la franquícia a un nou nivell. Les disquisicions sobre els drets d’aquests animals prehistòrics en un món que ja no els pertany conviuen al film. Bryce Dallas Howard (Peter y el dragón) i Chris Pratt (Vengadores: Infinity War), repeteixen. També torna Jeff Goldblum (Thor: Ragnarok) com el mític Ian Malcolm. Entre els nous fitxatges hi ha Justice Smith (Ciudades de papel), Toby Jones (Atómica) i James Cromwell.

  • Compartir