• Compartir

‘Juliet, desnuda’

Joan Salvany
22 de gener de 2019

Tot el que de vulgar tenen els escenaris i alguns personatges, ho tenen de punyents i adequats els diàlegs i els gags de gran comèdia amb seqüències interessants, com la de la platja, l’hospital o el sopar. Triangle tradicional, parella en mal moment i cantant de rock acabat, amb tots els atributs negatius de la professió a sobre, que s’hauran d’espavilar per resoldre un embaràs compromès pèssimament gestionat, volgut per uns i no per l’altre angle del triangle.

Al productor Judd Apatow li hauria agradat tenir més intervenció en el múltiple guió a tres mans amb Eugènia Peretz, Tamara Jenkins i Jim Taylor basat en una novel·la de Nick Hornby. Hàbil pel·lícula de sentiments, que ens deixa una sensació que estem davant d’un pilot d’una altra sèrie.

Una dona dirigeix un museu de la localitat on va créixer i forma una parella estable amb un professor universitari. Mentre ella se sent estancada i tem que en la seva relació es perdi la passió entre tanta monotonia, ell centra tota la seva atenció en un rocker que va desaparèixer després de publicar un exitós àlbum, Juliet. Després de publicar una crítica mordaç, contracta amb l’autor de Juliet, fet que dona peu a una inesperada trobada entre un músic decadent i la nòvia del seu fan número 1.

Jesse Peretz (Glow) dirigeix una encantadora comèdia romàntica sobre persones a la meitat de les seves vides que busquen una segona oportunitat per perseguir els somnis que, per circumstàncies del destí, van haver de deixar enrere. Juliet estableix un particular triangle amorós entre una consolidada parella a la vora de la monotonia i el gran ídol d’ell, una estrella del rock que va desaparèixer 25 anys enrere després de publicar un exitós disc i que ara és un músic en decadència amb una anodina existència.

Entre el rocker i la xicota del seu fan sorgirà una història amorosa cuinada a foc lent entre correus electrònics i trobades al capvespre plens de referències a la cultura pop i la música indie que recorden un altre film, Alta fidelidad. Al repartiment d’aquesta fresca pel·lícula s’hi troben tres contrastats intèrprets: Rose Byrne (Peter Rabbit), Chris O’Dowd (El hogar de Miss Peregrine para niños peculiares) i Ethan Hawke.

  • Compartir