• Compartir

Jocs en català

CNL Osona
3 de desembre de 2018

Des del 2013, el Consorci per a la Normalització Lingüística dona a conèixer l’oferta de jocs i joguines en català i en fomenta l’ús i el consum a través de la campanya “I tu, jugues en català?”.

Com podem saber quins jocs hi ha en català al mercat? Molt fàcil, a la pàgina web del CPNL <https://www.cpnl.cat/jocs/index.html> hi trobareu les instruccions per baixar-vos l’aplicació de la llista de jocs en català i també per saber quines botigues els tenen en tot el territori català. Això ho podeu fer a través del mapa interactiu <https://www.cpnl.cat/jocs/establiments/>. Més de 400 botigues de tot Catalunya donen suport a aquesta campanya.

En l’apartat d’enllaços d’interès hi podeu trobar explicacions sobre jocs tradicionals com l’arrencacebes; l’un, dos, tres, pica paret; el joc del mocador, etc., així com d’altres de més antics. A més a més, el diccionari de jocs i joguines del Termcat, en el qual podeu consultar els termes sobre jocs en català.

En la campanya “I tu jugues en català?” d’aquest any, s’organitza un concurs a Instagram sobre preguntes de jocs i joguines. Us animem a participar-hi seguint l’etiqueta #jugacpnl. Hi ha premis interessants!

  • Compartir