• Compartir

Joan Báez es mulla a favor del ‘procés’

Jordi Sunyer
23 de juliol de 2019

La veterana cantautora nord-americana Joan Báez (Nova York, 1941) farà un parell de concerts a Catalunya aquest estiu. El dia 25 de juliol serà al Festival Jardins Terramar, a Sitges, i el 27 de juliol actuarà al Festival Porta Ferrada a Sant Feliu de Guíxols. I en tots dos concerts, ja ha avançat que comptarà amb la col·laboració del músic català Mario Muñoz per interpretar conjuntament Als teus ulls.

Qui és Mario Muñoz? Doncs un tennista català que a principis d’aquest 2019 va debutar al món de la música amb Start, un disc produït per Marc Parrot. I què s’amaga darrere d’Als teus ulls? Doncs resulta que la cançó, que és un dels tracks que hi ha al disc de debut de Muñoz, és una adaptació del tema original de Peter Gabriel In Your Eyes que va acabar formant part de la campanya “Make a move: Self-determination is a right”, que va impulsar l’Assemblea Nacional Catalana per internacionalitzar el procés.

A la gravació d’aquesta peça hi van participar Muñoz (que, per cert, va ser professor de tennis de Gabriel), Lluís Llach, Gemma Humet i la mateixa Joan Báez. I ara, en els dos concerts que farà a Catalunya, la cançó es podrà escoltar per primer cop en directe amb les veus (com a mínim) de Muñoz i Báez. Com sempre, la cantautora Joan Chandos Báez (aquest és el seu nom real), la reina de la cançó protesta, continua compromesa amb els drets socials i les llibertats.

  • Compartir