• Compartir

Jeff Bezos vol un hotel espacial

Arnau Jaumira
12 de novembre de 2021

A ningú el sorprendrà del tot la notícia perquè els darrers dos anys ja s’ha fet realitat portar turistes a l’espai. El que no estava tan clar és que el projecte de crear una estació espacial comercial estigués tan a prop. El multimilionari Jeff Bezos, fundador d’Amazon, està darrere de la construcció de l’Orbital Reef, l’estació espacial que vol construir Blue Origin, la companyia espacial del magnat americà. Es tracta d’una mena d’hotel espacial. A la seva web, Orbital Reef es defineix com una estació espacial prèmium que barrejarà objectius comercials, investigació científica i turisme abans del final d’aquesta dècada.

Ofereix, per suposat, l’al·licient de contemplar la Terra des de l’espai i experimentar l’absència de gravetat. Està previst que pugui allotjar una desena de persones amb habitacions destinades a l’oci i també a la feina. Des de la NASA, la vicepresidenta, Lindy Elkins Tanton, convida a imaginar aquesta estació com si es tractés d’un “petit poblat” amb grups de persones fent les seves activitats.

La companyia Blue Origin oferirà un servei integral que cobrirà totes les despeses. Des de l’entrenament i les proves mèdiques que s’han de superar abans d’anar a l’espai fins al trasllat fins a la zona de l’enlairament i el suport tècnic. Tot a càrrec de Bezos i la seva companyia espacial.

Han anunciat que esperen estar operatius cap a finals de la dècada, però des de la web ja es pot intentar reservar una plaça. De moment tot fa preveure que només estarà a l’abast de multimilionaris, però la iniciativa obre una perillosa porta a l’augment d’hotels a l’espai.

  • Compartir