• Compartir

‘Inmersión’, de Wim Wenders

Joan Salvany
19 d'abril de 2018

Wim Wenders és un director complex que ja té les seves peculiaritats sense admetre comparacions amb uns altres d’obres imbricades. Inmersión no és un documental sobre taurons en paradisos subaquàtics de mil colors, és un collage entre documental i ficció sobre el món del romanticisme. Tot molt desconcertant, però dotat de boníssims enquadraments, potents imatges i una perfecta relació entre els protagonistes.

Inmersión ofereix una visió entre filosòfica i humana de la cultura, el terrorisme, la biologia i la matemàtica. James treballa per la intel·ligència britànica i està a punt de viatjar a Somàlia per investigar una xarxa terrorista. Danielle és una biomatemàtica que es prepara per a una immersió a gran profunditat que provarà les seves teories sobre l’origen de la vida. Ambdós es troben en un hotel de la costa i, malgrat que no volen enamorar-se, l’amor acaba sorgint.

“El film ofereix una visió entre filosòfica i humana de la cultura, el terrorisme, la biologia i la matemàtica”

En un món de distància, ell és capturat pels jihadistes mentre ella s’endinsa en l’oceà sense saber si tornaran a veure’s. El tres vegades nominat a l’Oscar Wim Wenders (Los hermosos días de Aranjuez) ofereix aquest semidocumental basat en la novel·la homònima de J.M. Ledgard, ambientada en dos llocs separats per milers de quilòmetres però connectats en l’amor. L’inesperat romanç serveix a Wenders per submergir l’espectador en dos mons oposats i quasi desconeguts: la sorra del desert, d’on sorgeixen les creences i el compromís amb una gihad inflexible d’una facció terrorista i, d’altra banda, les profunditats aquàtiques del  racó més remot del món, on tot avança sense la ingerència de l’ésser humà.

Al voltant dels seus dos protagonistes, que lluiten per canviar el món i viuen la vida al límit amb la incertesa de si després d’un intens primer encontre es tornaran a veure, el cineasta estructura una història d’abast geopolític amb misteri i perill que, per sobre de tot, és un romanç capaç de traspassar qualsevol barrera. L’oscaritzada Alicia Vikander (Tomb Raider) i James McAvoy (Atómica) formen la parella principal i són secundats per Alexander Siddig (El quinto poder) i Reda Kateb.

Podeu consultar totes les crítiques de les estrenes de la setmana clicant aquí.

  • Compartir