• Compartir

‘Infiltrado en Miami’, de Rachid Bouchareb

Joan Salvany
13 de juny de 2019

Baaba ha arribat a ser un gran policia a Belleville, un multiètnic barri parisenc del qual, per disgust de la seva xicota, no ha sortit en tota la seva vida. Una nit, Baaba presencia l’assassinat del seu millor amic. Les pistes el condueixen fins a Miami, on la víctima treballava com a enllaç pel consolat francès. D’aquesta manera, Baaba es mudarà allà amb la seva tafanera mare i, amb l’ajuda d’un malhumorat policia local, començarà a investigar fins a descobrir una perillosa trama de tràfic de drogues.

El somni del director Rachid Bouchareb (Tras la pista del enemigo) de rodar una buddy movie va començar a prendre forma quan va conèixer la història de policies francesos que treballaven a les ambaixades de tot el món per perseguir criminals en territori estranger. A partir d’aquesta circumstància, el realitzador elabora una divertida comèdia d’acció en què un agent de la llei que mai no ha sortit del barri en el qual ha crescut i encara està unit molt estretament a la seva mare, creua l’Atlàntic per detenir una banda de narcotraficants de Miami.

La peculiar parella que formen aquest detectiu gal i un homòleg local es converteix en el gran actiu d’una cinta que busca trencar amb els arquetipus del gènere. Infiltado en Miami conté una combinació explosiva entre humor, tenses baralles i tirotejos i una radiografia del contraban de drogues internacional, on les dictadures africanes juguen un paper crucial. Omar Sy (El doctor de la felicidad), i Luis Guzmán (El último desafio) interpreten aquest duet que haurà de salvar importants diferències culturals i de mètodes policials. Completen el repartiment Biyouna (La fuente de las mujeres) i Julie Ferrier.

  • Compartir