• Compartir

Ikea mesura la qualitat de l’aire

Arnau Jaumira
9 de juliol de 2021

Ja fa temps que Ikea va entrar de ple en l’ecosistema de productes intel·ligents i connectats. A més a més, com és habitual en la companyia sueca, a molt bon preu. Ara fa un pas més enllà i ha anunciat un sensor per mesurar la qualitat de l’aire.

Es diu Vindriktning i té l’aspecte d’un altaveu amb un led de colors al davant que és clau per saber com tenim l’aire. De fet, funciona com un semàfor i per tant quan és verd (de 0 a 35) és que la concentració de partícules a l’aire és baixa i la qualitat de l’aire és bona. El taronja ja indica valors d’entre 36 a 85 i una qualitat de l’aire acceptable però una concentració de partícules mitjana. Quan és vermell, la qualitat de l’aire és dolenta (de 86 en endavant) i hi ha una alta concentració de partícules. Mesura partícules a partir de PM 2,5 (és a dir, de 2,5 micròmetres de diàmetre).

És doncs un bon indicador de quan s’ha de ventilar una sala només fent un cop d’ull al Vindriktning. No és un dispositiu intel·ligent i per tant no ens hi podem connectar a través del mòbil ni de wifi o bluetooth, simplement mirar-lo.

Funciona endollat al corrent a través d’un port USB-C. Ara, no hi ha ni cable ni adaptador de corrent a la caixa. Així que tocarà reaprofitar-ne un o comprar-lo.

El nou dispositiu ja es pot trobar per 11,99 dòlars als Estats Units. De moment, però, no hi ha notícies sobre l’arribada a les botigues de l’Estat espanyol. Tot i això, si han arribat els altres aparells de la companyia (especialment el purificador d’aire), el més normal és que també hi arribi aquest mesurador de la qualitat de l’aire.

  • Compartir