• Compartir

Hibisc i els seus efectes per la salut

5 de juliol de 2024

L’hibisc (Hibiscus) és una planta de la família de les malvàcies (Malvaceae), originària de les regions tropicals i subtropicals, amb unes 150 espècies acceptades. Una de les seves espècies més beneficioses per a la salut és l’Hibiscus sabdariffa, que és coneguda també com a rosella i rosa o flor de Jamaica.

A més de proporcionar una refrescant beguda quan és preparada per beure en fred, les infusions d’hibisc contenen diverses propietats medicinals.

Entre les seves propietats principals trobem que té un efecte antiviral gràcies a les antocianines, que a més de ser les responsables del seu color intens (i el de molts altres aliments vermells, blaus i morats com l’açai), són un antioxidant natural que ajuda a prevenir danys i malalties causats per l’acumulació de radicals lliures.

Aquest mateix antioxidant fa que la infusió d’hibisc tingui beneficis per a la salut cardiovascular. Alguns estudis han demostrat que pot ajudar a reduir la pressió arterial i també té la capacitat de disminuir els nivells de colesterol dolent i triglicèrids.

Addicionalment, a aquestes propietats antivirals i antioxidants i al seu conegut efecte diürètic, la infusió d’hibisc també conté quantitats moderades de potassi, calci, magnesi i altres minerals.

A banda de gaudir-la com una popular beguda freda, l’hibisc també es pot preparar i gaudir calenta com el te.

  • Compartir