• Compartir

Hi haurà poques PS5 fins al 2022

Arnau Jaumira
11 de juny de 2021

El llançament de la Playstation 5 el mes de novembre passat va ser un gran esdeveniment dins el món tecnològic. La seva competència amb Xbox prometia ser aferrissada però de seguida es va veure que Sony no hi podria fer front pel poc estoc de què disposava. De seguida que van sortir es van esgotar i així ha anat passant en el darrer mig any en tots els moments en què hi ha hagut estoc ja sigui a través d’Amazon o de les principals botigues informàtiques en línia.

Ara la companyia ha confirmat els pitjors temors: no serà fins al 2022 quan aconseguiran regularitzar l’estoc de la popular consola que fins el 31 de març havia aconseguit vendre prop de 7,8 milions d’unitats. Cap a finals d’any esperaven haver-ne pogut vendre gairebé 15 milions però Sony ja ha explicat als analistes que serà complicat a causa de l’alta demanda que han anat registrant. “No crec que la demanda s’estigui calmant aquest any i encara que assegurem més dispositius i produïm moltes més unitats de PS5 el proper any, la nostra oferta no podria atrapar a la demanda”, afirmava Hiroki Totoki, director financer de Sony en una reunió amb analistes.

La crisi dels semiconductors és la que ha acabat portant fins a aquest punt. El boom tecnològic derivat del confinament i alhora la mala previsió de les empreses durant la pandèmia han incrementat la demanda d’aquests semiconductors fins a límits que ningú esperava. Sony pateix la crisi igual que la pateix Microsoft o Nvidia, grans fabricants de components. S’haurà de veure si el 2022 finalment les xifres es poden estabilitzar.

  • Compartir