• Compartir

‘Ha nacido una estrella’

Joan Salvany
18 d'octubre de 2018

Que sapiguem, ja havien nascut mitja dotzena d’estrelles, entre elles Janet Gaynor (1937), Judy Garland (1954), o Barbra Streisand (1976). Aquí, el director protagonista, amb un atac de narcisisme notable –no es poden comptar els primers plans del seu rostre– es col·loca al costat d’una Lady Gaga per descobrir i la utilitza per promocionar-la i promocionar-se. Bradley Cooper, que no aporta res de nou a aquest suat guió de Pigmalió musical, padrí i amant d’una Gaga puixant mentre la seva carrera artística comença el declivi.

Representa el típic perdedor americà submergit en alcohol i altres substàncies. Les respectives composicions són creïbles, sorprenent Lady Gaga, ingènua, bona gent, humil, una santa amb la imatge molt allunyada de la que hem tingut d’ella als escenaris habituals, més aviat peculiar i es pot presagiar que serà una actriu, no sé si una estrella.

Jackson Maine és un músic veterà en decadència que descobreix una talentosa noia a punt d’abandonar el seu somni de convertir-se en cantant d’èxit. Jackson l’anima a continuar endavant i es converteix en el seu mentor, alhora que sorgeix entre ells una mercantil història d’amor. No obstant això, ni l’ascens a l’estrellat ni la seva relació personal no seran fàcils, en gran part pel caràcter autodestructiu de Jackson, que manté una lluita constant contra els seus propis dimonis.

L’actor Bradley Cooper (Juego de armas) fa el seu debut com a director, dobla funcions i també es posa davant de les càmeres per donar vida a aquesta història d’amor entre un guitarrista en una espiral d’addiccions i una jove cantant de talent, la carrera de la qual ajudarà a enlairar. Malgrat ser un tri-remake, la pel·lícula té personalitat pròpia i, entre números musicals, intenta crear un relat emocionant i íntim i atemporal sobre sentiments i defectes humans en el marc de la indústria discogràfica actual.
Per la seva part, Lady Gaga (Sin City: Una dama por la que matar) interpreta el seu primer paper protagonista en aquest film sobre els perills de la fama, que ha estat ben acollit per la crítica dels festivals de Toronto, Sant Sebastià o Venècia. Completen el repartiment Sam Elliott (Reencontrando el amor), Andrew Dice Clay, Bonnie Somerville i el còmic Dave Chappelle.

  • Compartir