• Compartir

Griselda Guiteras, guanyadora del Premi La Gralla de Narrativa Curta

30 de juny de 2023

La periodista Griselda Guiteras, de Castellterçol, és la guanyadora de la setena edició del Premi La Gralla de Narrativa Curta, que convoquen conjuntament aquesta llibreria de Granollers i EL 9 NOU amb el suport de la Institució Puig-Porret. La seva narració, que porta per títol Seher, on ets?, va ser la més valorada pel jurat entre el mig centenar que es van presentar, amb un increment notable de participació respecte a l’any passat. Guiteras ja havia guanyat el segon premi a l’edició de 2020.

Seher, on ets? és un relat que se situa en les hores posteriors al gran terratrèmol que va afectar una part de Turquia i Síria el febrer d’aquest any. El jurat va valorar la capacitat de tractar “un tema actual i real” des d’una narració “que funciona com una crònica periodística, però amb un final de sorpresa”. El segon premi va ser per a l’escriptor i editor camprodoní Oriol Molas, amb el relat En Bigotis, la descripció d’una època a través d’un personatge, de la qual el jurat també va destacar l’ús de la ironia. El tercer premi és per al relat Pa cremat, d’Esther Ventura, de Mollet, que aborda un tema dur com són els maltractaments “des de la perspectiva de la persona que ha de cuidar el maltractador”. El premi, obert a autors d’Osona, el Ripollès, el Moianès i el Vallès Oriental, està dotat amb 500, 300 i 200 euros –respectivament– per als guanyadors, gràcies al patrocini de La Gralla i la Institució Puig-Porret. El jurat també va seleccionar set altres relats destacats, per publicar conjuntament amb els premiats a les edicions d’EL 9 NOU dels divendres fins al dia 8 de setembre. Són les narracions escrites per Maria Dolors Puig, de Bigues i Riells; Lluís Montoliu i Marta Vilademunt, de Vic; Pep Puigtió i Montse Vall·llosera, de Sant Celoni; Ramon Font, de Granollers, i Carles Rosas, de Campdevànol. Per a cada una d’elles, la il·lustradora Maria Peix crearà un dibuix relacionat amb el text.

El jurat d’enguany del Premi La Gralla de Narrativa Curta el formaven els llibreters Marina Santaugènia, de La Gralla, i Toni Ferron, de Foster & Wallace, la professora i articulista d’EL 9 NOU Carme Brugarola i l’antropòleg Antoni Llagostera. El lliurament es farà dimarts vinent a Granollers.

  • Compartir