• Compartir

‘Gretel & Hansel’, d’Osgood Perkins

Joan Salvany
23 de setembre de 2020

El principal mèrit del film de Osgood Perkins és que han posat el nom de la noia al davant del del seu company de conte dels Grimm. L’altre és la intel·ligent adaptació que en fa Perkins, amb format i acolorits molt personals i avançats a l’ensems que atrevits per la televisió, que haurà de recollir i projectar el surrealisme de Tarsem Singh.

Com el conte, un obscur conte de fades, el film és fosc. Aclaparador aquest nou intent de millorar el cinema de terror, que busca menys ensurts. Un rodatge tranquil, accelerat per a un muntatge nerviós.

Principis del segle XIV, Baviera. Dos nens viuen amb els seus 13 i 9 anys en la més absoluta de les misèries. Amb el seu pare mort i un padrastre malnat, morts de por decideixen fugir per buscar un futur millor. Però tot el món pretendrà aprofitar-se d’ells d’alguna manera. Només un caçador bonifaci els ajudarà en el camí fins a una cabana on viu Holda (Alice Kirge), dona gran que els acollirà. A partir d’aleshores viuran, però, les seves pors més grans, que poden posar fi a les seves vides.

Amb les interpretacions molt bones de Sophia Llis, Samuel Leakey, a les quals segueixen a més de la bruixa Jessica de Gouw, Doncha Crowley, Jonathan Gunning, Charles Babalola, Giulia Dogherty, Jonathan Delaney Tynan, Nessa Last, Darlene Garr i Melody Carrillo.

  • Compartir