• Compartir

Google diu adeu a les contrasenyes

Arnau Jaumira
14 de maig de 2021

Google està disposat a posar fi a la vulnerabilitat de les contrasenyes i per això ha començat a fer passos ferms en tot el seu ecosistema. Fa temps que insisteix perquè els usuaris configurin bé els seus comptes i es pugui aplicar el doble factor d’identificació. És a dir, incorporar una capa més de control: quan s’inicia sessió des de l’ordinador, cal que confirmem que som nosaltres des del mòbil.

Dijous passat, 6 de maig, coincidint amb el Dia Mundial de les Contrasenyes, Google va posar de manifest la seva intenció de canviar el paradigma. “Són fàcils de robar, difícils de recordar i administrar-les bé porta molta feina”, resumeixen des de la companyia californiana. I és que si ho féssim com toca, hauríem de tenir sempre una contrasenya única per a cada servei que fem servir. Avui en dia sembla una premissa gairebé impossible de complir i recordar-les totes, una utopia.

Per això Google vol configurar de forma predeterminada la identificació de doble factor i que tothom hagi de confirmar amb el mòbil que és realment el propietari d’un compte. L’augment de mesures de control biomètriques (lector d’empremtes o reconeixement facial) als mòbils, fa que sigui un aparell especialment segur i, per tant, una clau de seguretat per poder accedir a serveis si tenim el mòbil a mà.

El desig de Google és que les contrasenyes “acabin sent cosa del passat” però asseguren que de moment implementaran tot de tecnologia per fer-les cada cop més segures.

  • Compartir