• Compartir

Ginestà, Triquell i La Pegatina, al festival Inspira de Ripoll

29 de setembre de 2023

Els germans santandreuencs Júlia i Pau Serrasolsas, nucli de la banda de pop-folk Ginestà; l’autor de Jugular i participant en la primera edició d’Eufòria, Triquell, i la formació de mestissatge La Pegatina seran juntament amb El Pot Petit els caps de cartell de la quarta edició del festival inclusiu Inspira, que se celebrarà aquest dissabte a Ripoll. La programació s’iniciarà al migdia, amb l’actuació de Ginestà, mentre que Triquell sortirà a escena a quarts de 9 del vespre i La Pegatina ho farà abans de les 11 de la nit.

El recinte ubicat a la Devesa del Pla comptarà amb dos escenaris, el Valors i el Talent, a banda de les zones Somnis amb inflables i circ, Superació amb jocs de sensibilització, i Felicitat per menjar i beure a food trucks i zona de barres. Les entrades es venen a preus que van des d’1 euro per als menors de 3 anys, fins a 10 per als de 4 a 15 anys, i 20 euros a partir d’aquella edat i adults. A més s’ha fet promocions des de la primavera per fomentar-ne la compra anticipada a famílies. També s’ha afavorit la col·laboració amb una compra de fila zero per persones que encara que no puguin ser-hi presencialment vulguin col·laborar-hi econòmicament.

El festival Inspira s’ha inclòs dins del programa Apropa Cultura per incentivar l’accessibilitat a grups de l’àmbit de la discapacitat o col·lectius en situació de vulnerabilitat.

Malgrat les dificultats de finançament que va haver-hi aquest estiu, després que se sabés que l’acord entre la Fundació MAP que organitza l’Inspira i l’Ajuntament de Ripoll havia estat simplement verbal i que no hi havia una consignació en el pressupost municipal per fer-hi l’aportació acordada, finalment s’ha pogut reconduir per tirar endavant una edició que ja estava embastada. La inquietud arribarà un cop es computin les dades d’aquesta edició, ja que la tendència ha estat que les pèrdues hagin anat en augment.
El recinte té una capacitat per a 5.000 persones, amb un cartell popular destinat sobretot al públic familiar, de totes les edats, i de l’àmbit geogràfic i lingüístic català. La resposta que s’obtingui dissabte marcarà el futur de l’Inspira de cara a la temporada vinent.

  • Compartir