• Compartir

Gelat casolà d’almívar de llet

Eva Remolina / AMIC
3 d'agost de 2021

Fresquet i amb pocs ingredients, així es fa un deliciós gelat de llet casolà. Si a més hi afegim la nata i la llet en la seva versió lleugera, obtindrem unes postres que a més de riquíssimes no ens aportaran tantes calories extres. El procés d’elaboració és senzill (perquè no necessitem cap eina especialitzada) i rapidíssim, ja que en tan sols 10 minuts estarà llest.

Ingredients:

  • 500 ml de nata
  • 200 ml de llet condensada
  • 2 cullerades soperes d’almívar de llet (o uns 50 grams)

Elaboració:

En un bol aboquem la llet condensada i les dues cullerades d’almívar de llet i ho barregem fins a obtenir una crema homogènia. Ho retirem.

En un altre recipient muntem la nata amb ajuda d’unes varetes elèctriques o bé manualment. Una vegada muntada, hi afegim la mescla anterior i ho anem removent acuradament amb moviments envolupants i suaus per no perdre la textura i suavitat que ens aporta la nata muntada.

Una vegada llest, ho fiquem en un recipient al congelador durant tota la nit.
Abans de servir, ho traiem uns 10 minuts abans del congelador i ho adornem amb xarop de xocolata.

Un consell: si volem que el gelat no cristal·litzi, hi ha una solució. Procurem que la nata estigui freda abans de muntar-la i que també ho estiguin tant les varetes o els utensilis que farem servir com el bol. Per a això, els posarem a la nevera o el congelador durant una estona.

A més, fent el mateix procés i substituint l’almívar de llet per xocolata en pols o fruites podrem degustar una infinitat de sabors i opcions al gust de tots.

  • Compartir