• Compartir

Gastronomia, comerç local i festa, a la Fira de la Mercè de Calldetenes

6 d'octubre de 2023

Promoure els productors de proximitat, donar visibilitat al comerç local i potenciar el centre històric com un eix comercial atractiu i amb facilitat d’aparcament. Fidel als seus principis inspiradors, dissabte arriba a Calldetenes l’11a Fira de la Mercè, avui el gran aparador firal del poble.

La fira “del comerç i la bona teca”, com remarca el subtítol, encara haurà de conviure amb un carrer Gran empantanegat, però ja enfilant la recta final d’unes obres –han d’acabar a finals d’any– que han de consolidar aquest vial com la gran artèria comercial del poble. “Hem patit aquestes obres, però el resultat ens beneficiarà a tots”, apuntava dimarts durant la presentació de la fira Ester Pelegrina, vicepresidenta de l’Associació de Comerciants i Serveis de Calldetenes. Una quarantena d’empreses, majoritàriament locals, exposaran els seus productes entre l’avinguda de Pau Casals i la plaça Onze de Setembre, que es tornarà a convertir en l’epicentre gastronòmic de la fira –l’any passat es van servir més de 3.000 racions de menjar des de l’esmorzar fins al sopar–. “Les empreses i serveis de Calldetenes tornen a ser els grans protagonistes”, remarcava l’alcalde, Miquel Riera, convençut que el format que han heretat dels anteriors equips de govern “funciona molt bé”. Per això, “hi continuarem apostant molt fort, en aquesta fira”.

La fira no oblida el seu vessant més lúdic i festiu, amb un programa d’activitats “per a petits i grans”, en paraules de la regidora de Comerç, Maria Carme Torner. Entre les propostes, alguns clàssics com La Cuineta de la Fira, per als més menuts; els concursos de pintura ràpida i de melmelades, o el maridatge de productes locals, aquest any amb el cuiner David Garriga, del restaurant Bàcul de Vic. A la tarda no hi faltaran des d’una jornada castellera –amb els Sagals d’Osona i la Colla Jove de Castellers de Barcelona–, una audició de sardanes o una exhibició de trial. Durant tot el dia també es podrà visitar una exposició de cotxes clàssics i, per tercer any consecutiu, a la segona planta del Teatre-Auditori s’habilitarà un espai de negoci per connectar empreses amb clients o proveïdors. La inauguració de la fira, dissabte al migdia, comptarà amb la presència de la presidenta del Parlament, Anna Erra.

  • Compartir