La cantant Beth en una imatge promocional del disc 'Otra realidad'
  • Compartir

Fotos, sembrats i Beth

13 d'abril de 2023

Beth, catapultada a la fama en la segona edició del concurs Operación Triunfo (OT), ha tornat a l’actualitat aquests dies gràcies a la festa en què van actuar 14 dels 37 candidats al concurs d’enguany d’Eurovisió i que es va celebrar al Sant Jordi Club de Barcelona aquest 25 de març passat. Després de 20 anys, la cantant de Súria va tornar a interpretar Dime, la cançó amb la qual va participar a l’Eurovisió de 2003. En clau eurovisiva tenia cert morbo perquè Beth havia exclòs la peça del seu repertori durant dues dècades.

En clau vallesana, aquest retorn eurovisiu de Beth serveix per recordar una sessió de fotos promocionals que va acabar com el rosari de l’aurora a Palautordera ara fa 20 anys. Tal i com va relatar el periodista d’EL 9 NOU Salva Mas, allò que havia de deixar un book d’imatges bucòliques amb el Montseny de fons va acabar amb un creuament de denúncies a la comissaria dels Mossos de Sant Celoni. Protagonistes? Els representants de la companyia discogràfica i l’arrendatari dels camps on es van fer les fotos per al nou disc de la que llavors acabava de ser finalista OT.

La cantant Beth interprentant ‘Dime’ al concurs d’Eurovisió de 2003 / TVE

Tot va començar al quilòmetre 8 de la carretera BV-5301, que enllaça Santa Maria de Palautordera i Montseny. A les 8 del vespre, nou persones, entre fotògrafs, maquilladors, perruquers i mànagers de la discogràfica Vale Music, prenien imatges de Beth en un camp entre Santa Maria i Sant Esteve de Palautordera. L’arrendari del camp, Blai Panareda, els va veure i els va convidar a marxar perquè justament allà havia sembrat alfals. La discussió va anar pujant de to i va acabar a cops de puny, segons un dels denunciants, càmera de televisió de la productora Gestmusic que enregistrava la sessió de fotos. El pagès, en canvi, va denunciar que l’havien intentat subornar oferint-li diners a canvi que els deixés estar i va insistir que no va pas agredir ningú.

Sigui com sigui, Beth i Montseny van conjugar-se en clips musicals com aquest

El cantant David Bisbal, en aquest cas de la primera edició d’OT, també havia aprofitat feia uns mesos el Montseny per gravar un dels vídeos promocionals del seu primer treball discogràfic. Va ser a finals d’octubre de 2002 que va anar al pantà de Santa Fe, al cor del Parc Natural del Montseny. Bisbal es va convertir en un cavaller medieval que vivia al Montseny. Tot i el fred, el cantant va haver de banyar-se despullat per exigències del guió a Santa Fe.

  • Compartir