• Compartir

Folgueroles, de Festa Verdaguer

12 de maig de 2023

La presentació del llibre Verdaguer dia a dia obrirà aquest divendres formalment els actes de la Festa Verdaguer de Folgueroles. Àlvar Valls, coautor amb Roser Carol de la novel·la Entre l’infern i la glòria, sobre la vida del poeta, ressegueix ara el seu dia a dia en un extens treball d’investigació amb el qual Verdaguer Edicions obre la nova col·lecció “Eines”. “Sempre acaba havent-hi novetats, investigacions que fins i tot ens sorprenen a nosaltres mateixos”, diu Jordina Boix, directora de la Fundació Verdaguer.

Si la presentació d’aquest llibre representa la part acadèmica de la festa, els actes de dissabte a la tarda i diumenge són la part popular, que comença amb la plantada de l’Arbre de Maig davant de l’església dissabte a la tarda, seguida de la segona Mostra de Glosa de Folgueroles, amb glosadors i músics que improvisaran corrandes als jardins de Can Dachs. Una celebració popular que continua diumenge amb l’enfilall habitual d’actes populars: des de les flors que cobreixen el Pedró –el monument a Verdaguer– fins a la missa o els ballets i acabant per la intervenció de la personalitat convidada, que en any electoral deixa de banda la política: la convidada d’honor serà Izaskun Arretxe, directora de la Institució de les Lletres Catalanes. Durant tot el matí, haurà tingut lloc també la 19a edició del Mercat del Llibre Vell de Poesia, que enguany afegeix la novetat d’una demostració d’enquadernació en directe a càrrec del taller Pikment, de Vic.

Aquests dies, i durant tota la Festa Verdaguer, també es podrà veure a la sala de plens de l’Ajuntament l’exposició “Trepitjant Canigó”, un treball de l’artista Jaume Sala sobre el poema èpic, realitzat en litografies.

Els actes de la Festa Verdaguer continuaran el següent cap de setmana amb moments que ja formen part indissoluble de la programació, com el recital Flors del Desvari a l’ermita de la Damunt –la part més informal– o la marxa excursionista Pels Camins de Verdaguer, entre d’altres.

  • Compartir