• Compartir

Fira Tocafusta a Torelló

15 de desembre de 2023

Torelló tornarà a posar en valor la seva història vinculada a la torneria de fusta aquest cap de setmana en la cinquena edició de la fira Tocafusta, en què les joguines fetes d’aquest material, els jocs gegants i els espectacles infantils ompliran les places del centre del poble. Aquesta vegada, però, s’eliminen les parades de venda de joguines, segons l’alcalde, Marçal Ortuño, per una qüestió de “calendari dels productors, no per la falta d’interès de compradors”. De fet, també plantejava la fira com una “alternativa davant de tota l’oferta digital”, en un moment en què les pantalles prenen protagonisme.

Per altra banda, però, es potencien les activitats i els espectacles. La instal·lació principal serà en una carpa a la plaça Nova amb Tombs Creatius, de Secrets, una companyia d’arts al carrer en què pretenen relacionar el joc i les emocions. També s’hi farà una nova activitat de construir joguines en moviment a càrrec del Taller Gabins de Torelló. El Museu de la Torneria sortirà al carrer tot el cap de setmana. S’instal·larà entre la plaça de la Vila i la plaça Coll i Dorca, on es faran demostracions de torners i es mostraran les joguines de fusta fetes a la Vall del Ges. Marc Tienda, regidor de Cultura i Joventut, apuntava que per contrarestar la manca de venedors sí que s’hi vendran els productes del museu i hi haurà un catàleg de joguines dels productors per si hi ha clients potencials. També s’instal·laran els jocs de fusta creatius del taller Re-crea.

La fira –dissabte tot el dia i diumenge al matí– centrarà les actuacions a la plaça Vella amb dos espectacles. També hi haurà un tastet d’instruments a càrrec de l’Escola de Música i l’Agrupació de Comerciants, i la campanya solidària “Una joguina, un somni”, dels escoltes i Càritas.

  • Compartir