Ball del Contrapàs a Prats
  • Compartir

Festes de Sant Joan i els Elois a Prats de Lluçanès

23 de juny de 2023

Aquest divendres comencen a Prats de Lluçanès els actes centrals de les festes de Sant Joan i els Elois amb la rebuda al vespre de la Flama del Canigó i la lectura del manifest. Tot seguit s’encendrà el petardàs infantil i hi haurà una cercavila amenitzada per la Txaranga Tximiletak. L’Orquestra Dolce Vita i La Banda del Cotxe Rojo amenitzaran la nit als jardins de Ca l’Andreuet i la festa continuarà amb un espai jove a la sala polivalent.

Dissabte al matí es durà a terme el 45è Cros de Sant Joan, i a la tarda l’Orquestra Montgrins oferirà un concert. A les 10 del vespre, després de l’encesa del petardàs, es farà l’habitual marxa de les torxes pels carrers amb el Grup Orquestral de Prats i la Txaranga, que s’aturaran a la plaça Vella i a la plaça Nova, llocs on es ballarà el Contrapàs. Després de la traca castell de focs, ball de gala amb l’Orquestra Montgrins i elecció de la pubilla i l’hereu de la vila, en una vetllada que acabarà de nou amb un espai jove.

Diumenge, dia dels Elois, els carros, cavalls, mules i ases es concentraran al polígon les Saleres i després d’esmorzar faran un recorregut pel poble. A la sortida d’ofici hi haurà el tast de coca beneïda amb barreja, i tot seguit la passada i la ballada del contrapàs en els mateixos llocs que la nit anterior.

A la tarda les curses dels Elois concentraran el públic en el trajecte fins a l’ermita de Sant Sebastià i en finalitzar-les es lliuraran els premis juntament amb els del concurs de cartells. La jornada acabarà al Passeig amb una audició de sardanes amb la Cobla Principal de Berga.

El programa de les festes de Sant Joan i el Elois ja ha viscut algunes propostes prèvies els últims 15 dies. D’altra banda, fins al proper divendres dia 30 es pot visitar a la biblioteca l’exposició del 36è Concurs de Cartells de les Festes de Sant Joan i els Elois. Olalla Herrera ha estat la guanyadora de la portada i Eloi Tornamira, el de la contraportada.

  • Compartir