• Compartir

Festa gran a Perafita

2 de febrer de 2024

Les festes de la Candelera tornaran a omplir el cap de setmana d’activitats en una nova edició de la Festa del Cavall del Lluçanès, tradició i cultura, que tindrà els actes centrals diumenge. Després de l’esmorzar, la benedicció del bestiar i la missa, es durà a terme el passant de carruatges i la cercavila amb l’acompanyament de bastoners i geganters del Lluçanès. Tot seguit la Cobla Berga Jove oferirà una audició de sardanes i a la tarda hi haurà les sempre concorregudes curses de cavalls i rucs al camí de Can Carbó.

L’animació, però, començarà en dies previs i aquest divendres al matí ja hi haurà un esmorzar popular. A 2/4 de 6 de la tarda, a Cal Prats, es presentarà el conte La mallerenga blava i el camí de la llet. Una aventura a Perafita, a càrrec dels autors, Anna Obiols i Subi. Es tracta del primer d’una sèrie de relats per a públic familiar que publicarà el Consorci del Lluçanès i que tindran relació amb la comarca. L’edició dels contes es farà des del Consorci del Lluçanès i el primer ha comptat també amb el suport de l’Ajuntament de Perafita. Aquest mateix dia es podrà comprar el conte signat pels autors i properament es trobarà a diferents establiments del Lluçanès i agents vinculats a la Ruta de la Llet.

El mateix divendres al vespre el grup de teatre La Trebinella representarà l’obra No us quedeu muts. I per a l’endemà dissabte hi ha previst, al matí, una ruta amb cavalls, un torneig d’escacs, la inauguració de la mostra d’art d’Emi Ribera i finalment, al migdia, la trobada de bandes de l’EMAL. A la tarda el cafè del Mig acollirà el campionat local de botifarra i tot seguit la Banda Sonora Quartet oferirà un concert al pavelló, en una jornada que finalitzarà amb un sopar i ball al mateix local.

  • Compartir