• Compartir

‘Feedback’

Joan Salvany
15 de març de 2019

S’ha d’agrair a Pedro C. Alonso la seva valentia a tocar el tema de la postmodernitat com la mentida, l’engany on tothom ven quelcom que ni té, en forma de simpàtic thriller. L’entorn on emplaça l’acció és un estudi de ràdio, en un programa en el qual es manipula la informació, i parla sobre el poder dels mitjans de comunicació i la presó que exerceixen a través dels mitjans els homes contra les (seves) dones. Aprofitant al màxim els minuts dels 97 que dura el film, el protagonista és el silenci i a l’espectador, després de la masterclass rebuda, li costa sortir a l’exterior gairebé tant com al film, rodat pràcticament en un sol escenari interior.

Orgullós de la seva reputació com a estrella de les ones, un periodista presenta l’exitós late night radiofònic La crua realitat. El que anava a ser una nit més davant del micròfon es convertirà en un terrible malson quan dos encaputxats irrompen a l’estudi i amenacen de matar a tothom si el programa no continua con si res no passés. El problema és que ells escriuen el guió i el tema estrella és un escàndol que podria acabar amb la imatge del popular presentador.

Les males decisions són el motor de l’opera prima de Pedro C. Alonso, una cinta de producció rodada en anglès, que situa l’acció en un estudi de ràdio londinenc on es respira tensió. A la por i la violència d’aquest thriller, Alonso hi afegeix un important component social, reflectit en la personalitat de cadascun dels protagonistes (víctimes i botxins) d’una situació límit ambientada en un espai que juga un paper crucial com a catalitzador d’emocions.

En la tradició dels millors títols exponents de la detenció en un domicili, dos encaputxats espavilats i implacables sembraran el pànic en una emissora durant un programa nocturn, al llarg del qual es desenvoluparà una trama d’intriga, veritats i mentides que transcorre pràcticament en temps real. Eddie Marsan (El vicio del poder), Ivana Baquero (Demonios tus ojos), Paul Anderson (El renacido) i Richard Brake (La muerte de Stalin) interpreten aquests personatges, cadascun amb el seu propi passat fosc que, a mesura que avança el film, anirà sortint a la llum a través de girs i revelacions. També hi apareixen Nacho Aldeguer, Oliver Coopersmith i Alana Boden.

  • Compartir