• Compartir

Establiments VxL

CNL Osona
31 de març de 2020

El Voluntariat per la Llengua (VxL) és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL).

El VxL es va iniciar l’any 2003 i, a part d’impulsar la creació de parelles lingüístiques, també engloba altres iniciatives com ara l’adhesió d’establiments col·laboradors (comerços, bars, restaurants…), els comerciants dels quals s’adrecen en català a les parelles lingüístiques perquè puguin practicar-lo en una situació real, quotidiana i fora de l’aula. A Catalunya ja s’hi han adherit més de 3.000 establiments alguns dels quals també ofereixen descomptes si els participants mostren el carnet de VxL.

Els comerços adherits al VxL s’identifiquen amb un adhesiu que col·loquen en un lloc visible. A més de l’atenció en català a les persones que l’estan aprenent, els establiments poden participar o col·laborar amb el corresponent Centre de Normalització Lingüística (CNL) en activitats adreçades als voluntaris i aprenents del VxL, com per exemple fer demostracions, xerrades o tallers sobre els seus productes i serveis. En cas de bars o llibreries, també poden, a més, ser punt de trobada del VxL perquè les parelles conversin en l’espai que se’ls faciliti.

A Osona hem començat una iniciativa juntament amb els comerços adherits al VxL de la comarca que es diu Vine a conèixer el nostre comerç. Algun d’aquests establiments ens obre les portes per donar-se a conèixer i mostrar la seva feina diària.

Des d’aquí agraïm, doncs, el suport dels comerços al programa VxL per ajudar els nous parlants a practicar la llengua. També us animem a fer-vos establiment VxL! Només cal que demaneu informació a qualsevol dels serveis de català del Centre de Normalització Lingüística d’Osona (Manlleu, Torelló i Vic).

  • Compartir