• Compartir

Espinelves apropa el Nadal

1 de desembre de 2023

Espinelves tornarà a ser la capital catalana de l’avet nadalenc. L’emblemàtica Fira de l’Avet continua sumant edicions, aquest any la 42a, sense perdre poder d’atracció, en un dels grans reclams turístics a l’entorn del pont de la Puríssima. La fira arrenca dissabte i s’allargarà fins al dia 10. Els visitants podran comprovar que el poble s’ha engalanat per a l’ocasió, enguany amb renovats elements decoratius. Des dels dos avets adornats que presideixen l’entrada fins als sis tions repartits per places i carrers. A més, just davant de l’ajuntament s’ha recuperat l’històric jardí de coníferes.

L’oferta firal creix lleugerament arribant al centenar de parades, set de les quals pròpiament d’avets de productors locals. Com a novetat, la meitat de les casetes dels firaires seran de fusta, per donar un toc més càlid i homogeni a la fira.

Els dissabtes i festius la fira funcionarà de les 10 del matí a 2/4 de 8 del vespre, mentre que la resta de dies ho farà fins a les 5 de la tarda. Per amenitzar-ho s’han programat tallers de màgia, de tions, de pintacares o un recorregut en ponis; i els dies 2, 3, 6, 7, 8, 9 i 10 hi haurà un espectacle itinerant que es repetirà a les 12 del migdia i a les 5 de la tarda. També es podrà visitar una exposició de Josep Cruañas al Jovent Club, i una mostra de pessebres de Banyoles al teatre. Tot i que els carrers del poble es començaran a omplir a partir d’aquest mateix dissabte, s’espera que el volum màxim de visitants es concentri durant els cinc cies del pont de la Puríssima, quan la fira coincideix amb el Mercat Medieval de Vic –dues propostes que acostumen a compartir part del seu públic.

Per facilitar l’acollida dels visitants, l’Ajuntament ha adequat prop de 200 places més d’aparcament. “Hem fet una inversió important per continuar mantenint l’atractiu que té aquesta fira”, destaca el nou alcalde, Antoni Tanyà, que va estrenar el càrrec fa 40 dies.

L’Avet d’Or, el guardó que concedeix la fira, el rebrà aquest any la ninotaire vigatana Pilarín Bayés. El rebrà de mans de la presidenta del Parlament, Anna Erra, durant l’acte inaugural de dissabte a les 12 del migdia.

  • Compartir