• Compartir

Espinelves acull la segona edició de La Bosquerolada

26 d'abril de 2024

Després de la bona acollida de l’any passat, aquest dissabte tindrà lloc a Espinelves la segona edició de La Bosquerolada, una jornada dedicada a la mostra i reivindicació de feines bosqueroles i alguns concursos inspirats en els aizkolaris bascos.

A partir de les 10 començaran les diferents proves llenyataires, com el muntatge de la cadena del xerrac, reduccions de diàmetre d’un tronc o desbrancar un avet, entre d’altres. No hi faltarà una exhibició d’escultura amb el xerrac a càrrec d’artistes de la comarca.

També destaca una mostra de tallar amb una serra de dues mans o talls amb destral. I com a novetat d’enguany, hi haurà un concurs de Mikado gegant, amb perxes de castanyer que caldrà moure amb la ploma de camions forestals. Els més agosarats podran practicar el llançament de destrals en una diana o un tibost per estellar-hi llenya per a tothom. I per als més petits, hi haurà jocs amb fusta a càrrec de La Llavor i l’Escola del Bosc d’Espinelves. Hi haurà servei de barra tant per esmorzar com per dinar. Un concert dels Six in Town tancarà la jornada, pels volts de les 6 de la tarda.

  • Compartir