• Compartir

Espaguetis de carabassó i llima

Xevi Freixa
20 de març de 2017

Fer bullir pasta i amanir-la amb tomàquet fregit és un recurs pràctic quan vius sol o no t’agrada cuinar. Però… oi que sona més suculent si en comptes de “pasta amb tomàquet” us diuen “espaguetis de carabassó amb llima”? Fàcil, original i una manera de fer menjar verdura als vostres fills (o a vosaltres mateixos).

Hi ha aparells que tallen els carabassons fins a convertir-los en espaguetis, però si en compreu un correu el risc que quedi abandonat a l’armari-cementiri on ja hi ha el de fer sucs, la raclette i la fondue. I més si amb un pelador de patates una mica sofisticat, podeu obtenir un resultat semblant, l’únic que en comptes d’espaguetis, els talls de carabassó semblaran tallarines.

 

 

La preparació de la recepta és tan fàcil com rentar i pelar un carabassó (més o menys un per persona) i tallar-ne tires amb el pelapatates. Se salpebra i es posa en una safata amb oli al forn. Mentrestant, exprimim el suc de mitja llima, retirem un moment la safata del forn, l’hi afegim i ho tornem a enfornar fins que estigui cuit. Trigarà una mitja horeta.

A la recepta original que vam trobar a internet també hi afegien pastanaga, pebrot groc i gambes palades. Una altra opció és canviar la llima per formatge parmesà ratllat o bé per salsa pesto, quatre formatges, carbonara… Fins i tot, un sofregit d’all, ceba i gambetes hi pot anar molt bé. O, tal i com veureu a les fotografies, salsa de soja (nosaltres, golafres com som, n’hi hem posat una mica massa).

 

  • Compartir