• Compartir

Esmorzar ric en fibra i proteïnes amb tres ingredients

28 de juny de 2024

Si cerques una opció fresca i satisfactòria per al teu primer aliment del dia, considera aquest esmorzar ric en fibra i proteïnes que es fa amb només tres ingredients: quinoa, poma i canyella.

Per preparar aquest porridge de quinoa amb poma i canyella, comença cuinant la quinoa en tres parts d’aigua bullent per cada part de quinoa durant uns 15 minuts, fins que les llavors s’obrin.

Quan la quinoa estigui cuita, simplement barreja 75 grams de quinoa cuita amb 250 ml de llet, una poma Golden pelada i tallada en cubs, essència de vainilla i canyella al gust en un flascó o pot de vidre. Després, refrigera la barreja per almenys dues hores o durant tota la nit perquè els sabors es combinin completament.

Aquest esmorzar no només és abundant en proteïnes d’alta qualitat i fibra, cosa que el fa molt satisfactori, sinó que també proporciona propietats antiinflamatòries i antioxidants, juntament amb una bona dosi de potassi, magnesi i calci per al teu cos.

És una opció d’esmorzar fàcil de cuinar que podeu tenir preparada des del dia anterior per gaudir al matí. A més, pots personalitzar-lo canviant la canyella per altres espècies, la poma per diferents fruites fresques, o la llet per una alternativa vegetal per fer-ho apte per a vegans.

L’esmorzar el moment més important del dia i és l’oportunitat perfecta per carregar el cos amb els nutrients necessaris per afrontar les tasques i reptes del dia.

I és que un esmorzar equilibrat aporta molts beneficis.  No només proporciona l’energia inicial que el cos necessita després de la nit de dejú, sinó que també influeix en la concentració, el rendiment cognitiu i el control de pes.

Un esmorzar saludable hauria de combinar una varietat de nutrients, incloent-hi proteïnes, carbohidrats complexos, fibra, greixos saludables, vitamines i minerals.

Més enllà de la seva funció nutricional, l’esmorzar pot ser un moment de calma i plaer, una oportunitat per connectar amb nosaltres mateixos o amb els altres, abans de començar el dia. En definitiva, donar la importància que es mereix a aquesta primera menjada del dia és fonamental per a una vida saludable i plena.

  • Compartir