• Compartir

‘Escape Rooms’ virtuals per passar una bona estona

Alba Martos/AMIC
21 d'abril de 2020

L’oci convertit en una moda en els últims temps consisteix a aconseguir sortir d’una habitació en un temps determinat. Abans del coronavirus, la ciutadania s’entretenia tancant-se en habitacions amb l’objectiu d’aconseguir sortir. Sembla irònic. Ara, els escape rooms tradicionals s’han reinventat i s’han adaptat a la quarantena. Aquests jocs ens permeten viure una aventura sense sortir de casa, en format virtual i fins i tot per multiconferència perquè continuïs jugant amb els teus amics en la distància.

1. Apocalipsis higiénico. Els pioners a crear el primer escape room virtual van ser The Paradox Room i Exit Room Escape amb Apocalipsis higiénico. El joc ens situa l’any 2043, en una societat on, després d’una crisi mundial el 2020, les borses van caure i es va instaurar una nova moneda: el paper higiènic. Un bé que només està a l’abast de les persones més poderoses. L’objectiu és aconseguir un palet de paper higiènic del príncep africà Jones Dimka. Podeu jugar-hi en solitari o amb qui us hagi tocat estar confinaments. Això sí, és important jugar amb un ordinador, ja que des del mòbil no es pot visualitzar tot el contingut. La diferència amb els escape rooms habituals és que aquest joc no té límit de temps. Així que podreu estar una bona estona esprement-vos el cervell.

2. Hora 26. L’empresa barcelonina Simulacre Vuit ha creat Hora 26, un joc d’escapament en viu, també gratuït. A partir d’un vídeo de Youtube i una guia en PDF, hauràs d’ajudar el Doctor Arribia a arreglar la seva màquina del temps per tornar al futur. Només necessites un PC, un programa per descomprimir arxius, un paper i un bolígraf. En aquest escape room la durada tampoc no és un factor determinat, podràs jugar el temps que necessitis.

3. La cura del virus. La temàtica d’aquest escape room té molt a veure amb el moment històric que estem vivint. La cura del virus ha sigut creada per Cazadores de Escapes, una parella d’escapistes que porten més de 260 escape rooms en el seu historial. Com defineixen a la seva pàgina web, en aquest escape room “ens embarquem en una aventura per aconseguir la cura del major virus del segle XXI”. En aquest cas, necessitarem dos dispositius. Cada jugador haurà de mirar una única pantalla, raó per la qual són necessàries dues persones com a mínim. Un serà l’investigador espanyol i l’altre, el xinès, i per comunicar la informació necessària a l’altre jugador utilitzarem el llenguatge oral i escrit.

4. Escape Room Estelar. Escape Estelar és el primer escape room en línia per multiconferència. Pots compartir missió amb entre 4 i 6 persones a la vegada i té dues opcions –una tercera en procés– totes de pagament. El primer, “Perdidos en el espacio” costa només un euro i s’ha de resoldre en un màxim de 50 minuts. El segon, “Descompresión inminente” és el joc que la segueix en dificultat mitja, costa 5,99 euros i s’ha de finalitzar en 70 minuts o menys. Són escape rooms ambientats en l’espai, on t’has perdut. Per trobar el camí de tornada, hauràs de desxifrar les coordenades, que han estat encriptades.

5. Hogwarts Digital Escape Room. Aquest joc et servirà per practicar l’anglès durant aquests dies i passar una bona estona. Si t’agrada Harry Potter, aquest és el teu escape room. Hogwarts Digital Escape Room és una curiosa aventura creada amb Google Forms i pots jugar-hi gratis on line. És bastant senzill, ja que a través de les explicacions i les imatges aniràs seguint una història i resolent els enigmes triant l’opció correcta.

  • Compartir