• Compartir

Escapada a la Ciutat de l’Espai de Toulouse

Viatges Alemany
15 de desembre de 2016

La Ciutat de l’Espai de Toulouse és un parc temàtic que es troba a poc més de tres hores de la frontera i que conté algunes sorpreses molt interessants.
Inaugurat l’any 1997 i remodelat posteriorment, els seus 2.000 metres quadrats ofereixen gran quantitat d’informació i experiències relacionades amb el món de l’aviació i dels viatges espacials.
Durant el recorregut els visitants coneixeran d’aprop els pioners de l’astronomia, els principals astronautes, les naus que s’han anat utilitzant al llarg de la història o les dificultats que l’espai imposa a aquells que pretenen recorre’l.

 

Per quines edats està recomanada la Ciutat de l’Espai de Toulouse?
Convé tenir clar què és el que es va a veure, ja que molta gent va allà creient que és un parc d’atraccions com Futuroscope i hi ha importants diferències. La Ciutat de l’Espai està enfocada des d’un punt de vista més pedagògic, la qual cosa no vol dir que sigui avorrit, ni molt menys. Tant els adults com els joves trobaran fascinant aquesta visita. Si haguéssim de definir una edat, podríem dir que a partir dels 10 anys, tot i que és una xifra que depèn molt de cadascun, com és lògic. No obstant, també s’organitzen algunes activitats per a nens a partir dels 5 anys, segons l’època de l’any.

 

Quines atraccions ofereix la Ciutat de l’Espai?
La Ciutat de l’Espai té una gran extensió, dividida en tres àrees:

 

1- Edifici de Les Exposicions
És l’edifici principal en el qual es troba la recepció amb les taquilles, així com la botiga, a més de diverses plantes en les quals es presenten diferents exposicions o activitats. Convé consultar els horaris de cadascuna, ja que no funcionen de forma ininterrompuda.

  • Moon Runner: per aprendre a caminar sobre la lluna sentint la baixa gravetat del nostre satèl·lit.
  • La cadira giratòria: en asseure’s en ella es posen a prova els sensors de moviment de cadascun, així com les reaccions a les forces d’acceleració. Recomanat a partir de 8 anys, sempre que un no es maregi amb facilitat.
  • Meteo France: un dels llocs en què més gaudeixen els petits. Podran fer la presentació meteorològica d’un canal de televisió que ells mateixos hauran de gravar amb una càmera.

 

2- Astralia
A un edifici a part s’hi troba aquest gran centre de projeccions que inclou una sala IMAX i un planetari. La major part de les projeccions ofereixen un sistema de traducció amb auriculars de molt bona qualitat. Hi ha diferents horaris de projeccions, que solen ser d’una hora de durada. Les diferents projeccions acosten l’espectador a l’exploració de Mart, als planetes del Sistema Solar i a llunyanes galàxies.

 

3- Els Jardins
Per tot el recinte exterior es pot passejar i descobrir algunes joies que guarda la Ciutat de l’Espai:

  • Estació MIR: l’Estació MIR va ser la precursora russa de l’Estació Espacial Internacional, i la primera estació a estar habitada de forma permanent a l’espai, en una òrbita a 350 km d’altura. Encara que havia d’haver operat durant 5 anys al final es va allargar la seva vida fins a un total de 13. El 2001 es va provocar la seva caiguda de forma controlada. La Ciutat de l’Espai ofereix als visitants la possibilitat de passejar per l’interior de la rèplica que van utilitzar els cosmonautes soviètics per als seus entrenaments.

1

  • Càpsula Soyuz: Just a sota d’on es troba la MIR, es pot visitar una de les joies del parc, una càpsula Soyuz autèntica que permetia a tres astronautes accedir a l’estació MIR, connectant-se a ella. És l’únic lloc del món en el qual un pot seure en una càpsula autèntica i experimentar com se sentien els exploradors espacials.
  • Cúpula de l’astrònom: un petit observatori en el qual, sempre que el temps ho permeti, s’hi pot observar el cel des d’un telescopi.
  • Ariane 5: aquesta rèplica del sistema europeu de llançament de satèl·lits permet fer-se una idea de les dimensions d’aquest coet de 53 m d’alçada.
  • Base dels nens: just a sota de l’Ariane es troba aquest espai destinat a nens entre 6 i 12 anys en els quals podran sentir-se astronautes o enginyers. A prop d’allà hi ha el racó dels petits astronautes, un petit parc per a nens entre 3 i 12 anys.
  • Sistema Solar: una rèplica dels planetes que el formen, ocupa gran part del jardí ajudant a tenir una idea de les seves proporcions.

 

Quant costa l’entrada al parc?
Els preus varien segons la temporada entre els 21 i els 24 € per als adults i entre els 15,50 i els 17,50 € per als nens. Tanmateix el parc ofereix reduccions de preu que convé consultar, com és el cas de famílies nombroses, nens petits (gratuït fins als cinc anys), estudiants, etc.

 

Quins són els horaris d’obertura?
Els horaris, així com els dies de tancament, també pateixen variacions segons quina sigui l’època de l’any. Per aquest motiu el més recomanable és consultar abans d’anar-hi els horaris a la seva pàgina web.

 

Quines altres visites es poden fer pels voltants?
Tota la zona ofereix quantitat de llocs interessants que permeten completar la visita a la Ciutat de l’Espai (la qual es pot fer perfectament en un sol dia).

 

1- Visita a la fàbrica d’Airbus
Una opció que complementa perfectament a l’anterior és realitzar una visita guiada a la fàbrica on es construeix l’avió més gran del món: l’Airbus 380. Aquesta joia de l’enginyeria aeronàutica fabrica les seves peces en diferents parts del món (Espanya, Alemanya, Anglaterra…) realitzant el muntatge final de totes elles en la factoria que la companyia té a Tolouse. La visita té una durada d’un parell d’hores i és d’enorme interès, tant per a grans com per als més joves. S’hi pot veure als operaris treballant en aquestes enormes naus.

2

La visita es complementa amb una visita optativa al museu annex en el qual a més de veure molts enginys voladors, avions a reacció, helicòpters, etc, es pot caminar per l’interior d’un Concorde, avió emblemàtic del segle XX que segueix despertant admiració.

 

2- La ciutat de Toulouse
Finalment tenim la capital d’Occitània, una localitat que té molts llocs d’interès com poden ser la Basílica de Sant Serni de Toulouse, el Convent dels Jacobins, la Catedral de Saint Étienne o la Basílica de la Daurada de Toulouse.

3

Cal destacar especialment el mercat de Víctor Hugo, un lloc en el que és un plaer perdre-s’hi per observar la gran qualitat dels productes que venen i fer algunes compres abans de fer el viatge de tornada.

 

Per a més informació cliqueu aquí.

 

© Imatges: Lourdes Alemany

 

  • Compartir