• Compartir

Entrepans contra la rutina

Xevi Freixa
12 d'octubre de 2017

Ja sigui perquè al matí no ens entra res, perquè estem cansats d’esmorzar sempre el mateix o perquè a la feina no ens ve de gust menjar, us llistem uns quants entrepans diferents per donar la volta a aquestes situacions. Sí, un bon entrepà de pernil ibèric, de crema de cacau o tonyina sempre és una opció bona, fàcil i ràpida. Però la setmana té molts dies i hi ha més opcions bones, fàcils i ràpides per sortir de la rutina en termes d’entrepans de mig matí.

Com us dèiem en l’article en què parlàvem d’amanides, només cal fixar-se en els ingredients bàsics i com variar-los:

-El pa. Allò típic que abans el pa era pa i ara n’hi ha d’infinitat de tipus: el pa de Viena, el d’olives, el de frankfurt, les flautes, la xapata, l’integral, el verd, el de nous, el multicereals, el de ceba, el pa de coca, de motlle… tots aquests poden funcionar molt bé com a entrepans. D’altra banda, també trobareu pa d’espelta, de blat de moro, blat sarraí…

-Els condiments. Abans n’enumeràvem alguns dels més típics. Caldria afegir-hi el fuet, el pernil dolç i el formatge. Simplement es tracta de ser creatius amb els ingredients: melmelada, formatge cremós, formatge fresc, formatge blau, salmó… Fins i tot figues, escalivada o anxoves.

-La salsa. Alguns entrepans poden portar-ne, com la maionesa dels entrepans vegetals, tot i que cal vigilar amb les salses fora de la nevera.

-L’acompanyament. Si estem parlant de l’entrepà del dinar, portar unes patates de bossa per acompanyar, també el fa més passador.

 

 

Dit això, us fem algunes propostes que, com és típic en aquesta secció, no són de guia Michelin però ens salven el nostre dia a dia. Per exemple, pa de Viena untat amb mantega, melmelada i xocolata (negra, amb llet, amb taronja, amb ametlles…). Una variació d’aquest entrepà seria amb melmelada i formatge cremós.

Parlant de formatge cremós, funciona molt bé també acompanyat de salmó. Una altra opció és la xapata (o pa de coca) amb pernil salat o pernil d’ànec i xampinyons, uns condiments que hem vist en algun forn de pa. O què tal anxoves i tomàquet? En l’univers dels vegetals podeu jugar amb enciam, ou dur, escalivada, olives, formatge fresc o curat, carabassó fregit…

Finalment, si amb això encara no us ve de gust esmorzar, una altra solució seria poder planxar els entrepans i menjar-se’ls calents, que sembla que passen més bé. Això, però, ja implicaria que a les feines s’implementés la màquina de biquinis o de planxar al costat de la de cafès, per tant és una opció que ara per ara és més factible quan s’esmorza a casa.

 

 

Fotos: Pixabay
  • Compartir