• Compartir

Ensenyar els bons hàbits alimentaris

Gemma Ros
24 de novembre de 2016

Per què és tan important ensenyar uns bons hàbits alimentaris als nostres fills?

> Per créixer de manera saludable
Durant la infància, el cos experimenta molts canvis, tant de pes i alçada com de maduració dels òrgans. Que aquest creixement es produeixi de manera adequada depèn de diversos factors, alguns dels quals no podem modificar, com els genètics o endocrins, però sí que podem modificar i adaptar la nutrició a cada etapa del creixement per tal que sigui la més adequada possible.

> Per evitar deficiències de nutrients
Els desequilibris nutricionals tenen un impacte molt gran en la infància perquè s’estan desenvolupant els sistemes psicològics i cognitius i un dèficit de nutrients pot provocar alteracions en aquest desenvolupament. Per això els hem d’ajudar a familiaritzar-se amb els diferents tipus d’aliments i a superar les possibles aversions.

> Per prevenir l’obesitat
Si no mengem de manera equilibrada, correm el risc d’ingerir determinats nutrients en excés o defecte. En el cas de l’obesitat, s’acostuma a consumir un excés de sucres i greixos i, en canvi, es deixen de banda aliments essencials com fruita fresca o verdures, que ens aporten les vitamines necessàries per, entre moltes altres coses, ajudar el cos a combatre infeccions.

> Per prevenir determinades malalties cròniques
L’acumulació excessiva de greix és molt perjudicial per a la salut. No es tracta simplement d’un problema estètic. Els nens amb obesitat tenen més probabilitats de patir a edats més primerenques malalties com la diabetis i les malalties cardiovasculars, els trastorns de l’aparell locomotor i certs tipus de càncer.

> Per acompanyar-lo en una fase més del seu procés de creixement
Perquè com a mares i pares, cal que acompanyem els nostres fills en el seu procés de creixement i desenvolupament com a persones. Entre les diverses habilitats i aprenentatges que els ensenyarem, no podem oblidar la seva alimentació, perquè és la que els ajudarà a gaudir d’una vida saludable i plena d’energia.

  • Compartir