• Compartir

Energia activa

Toni Juclà / sodecaminar@gmail.com
22 de desembre de 2021

Aquest desembre s’estrena la quarta part de Matrix, una pel·lícula que intenta explicar a través de la ficció com funciona i el poder que té la ment humana. L’argument se sustenta en el fet que el món està governat per la intel·ligència artificial de les màquines i que la humanitat ha quedat relegada a la simple funció de proporcionar-los l’energia per funcionar. Per aconseguir això tenen els humans enganxats a una vida mental virtual, d’on no són els mateixos creadors, i gràcies a no estar present a la realitat l’energia humana que genera cada individu s’escapa, perquè les màquines l’aprofitin.

En el món d’avui tenim una dependència tan gran a les energies externes que si aquestes s’acabessin demà no seríem el que som. Passaríem a tenir només la nostra capacitat natural per transformar l’energia, cosa que hem après al llarg de la nostra història i que ara en deleguem una petita part a les màquines.

L’energia infinita és la mental. I aquí recau el poder que tenim avui i no sabem. De fet, si no com s’hagués pogut inventar la màquina de vapor, doncs anant més enllà dels límits físics percebuts.

Com que sempre el camí comença en nosaltres, potser ara és el moment d’anar cap a dins. Per descobrir com carregar-nos amb un simple clic. Perquè aquesta energia es multipliqui i afavoreixi a tot el que ens envolta. Anem endins a cercar com podem transcendir les limitacions petites que ens hem cregut ser i la dependència a coses externes on estem lligats. Sí, és ben cert que a la naturalesa la principal necessitat a cobrir és l’aliment, que és el combustible per mantenir el cos. Però també malbaratem molta energia a projectar-nos en altres vides, com la virtual o la del passat. Viure dues o tres vides alhora és molt cansat.

Alimentar el cos per no perdre’n l’escalfor i alimentar la ment per assolir el coneixement conscient, perquè proporcioni l’energia necessària per viure plenament. Si hem set capaços de crear transformadors per adequar la potència energètica per cada necessitat física, i de protegir l’entrada de casa instal·lant uns fusibles per evitar danys als aparells electrònics de la llar, hem de ser capaços de tenir a l’abast elements i accions que en potenciïn i alhora evitin descàrregues de l’energia. Aquests potenciadors energètics poden ser: prendre consciència de cada acció que es fa, ser-ne present; missatges que alimentin l’alegria interior, evitar l’accés de soroll i males paraules, aquelles que corquen per dins; l’escolta activa abans de parlar, perquè moltes vegades el guia intern ens guia per la veu de l’altre que no crida. I perquè tot això sigui possible, meditar en la respiració, sentir la connexió de tot el que ens envolta. I si més no jugar com els infants juguen, amb innocència, no per guanyar sinó per gaudir.

  • Compartir